Blog

Promotievideo als marketinginstrument voor mkb.

Promotievideo als marketinginstrument voor productiebedrijven.

 

Veel productiebedrijven draaien verlies, omdat ze niet weten hoe ze een promotievideo als marketinginstrument kunnen inzetten om hun product te promoten. Dat is zonde.

Als je dit leest, dan ben je waarschijnlijk ondernemer. En je hebt een bedrijf dat winst moet maken, anders heeft je bedrijf geen bestaansrecht.

Om winst te maken is omzet nodig. Klanten dus. Meer klanten of juist meer ideale klanten. En we willen onze klanten ook graag vasthouden. Want dan kunnen wij rustig slapen, stabiel groeien, financiële zekerheid opbouwen en mogelijk ook een aardig spaarpotje voor later hebben. Mee eens?

 

Dat gebeurt alleen als we duidelijk aanwezig zijn voor de deze klanten. Door keer op keer te laten zien wie wij zijn, waar we goed in zijn en hoe de klanten daarvan kunnen blijven profiteren. Niet 1 keer. Liefst 15 keer.

Dat heet ‘marketing’. De beste resultaten om je aanwezigheid te laten zien bereik je met video.

Ik zeg niet dat je fancy, dure video’s nodig hebt als ondernemer. Integendeel. Die zijn goed voor producten boven een ton per stuk. Ja, dan ga je een grote productieploeg inschakelen omdat je doelgroep anders is. Die doelgroep koopt dromen en status.

 

Video is geen luxe.

 

Denk aan je klant, wie is hij? Koopt hij jouw product omdat hij het gewoon nodig heeft om zijn werk te doen, comfortabel te wonen of zijn vriendin blij te maken? Die schrik je af met een vette, Steven Spielberg-achtige video want zijn hersenen springen gelijk in de verdediging: ‘nou, dat is zeker een heel duur product, als ze zulke grote, dure filmpjes erover maken! Niks voor mij.’

Snap je wat ik bedoel? Een professionele video hoeft niet duizenden euro’s te kosten om zijn werk te doen. Video is geen luxe meer, het is nodig voor bedrijfspromotie. Een marketing instrument dat bedrijven inzetten omdat dit het beste werkt, en hoe meer video’s – hoe beter.

Oké, 15 video’s in een keer maken is misschien ‘too much’, dat raad ik je af. Vijftien per jaar is een goed aantal, waarvan je 2/3 zelf kunt maken (maar dat is weer een andere onderwerp en een ander blog).

 

Promotievideo spreekt het verlangen aan.

 

De vorm van je video wordt bepaald door het doel wat je met jouw bedrijf wilt bereiken. De hoofdregel is altijd: spreek het verlangen van je klant aan! In welke behoefte van jouw klant wordt voorzien met jouw product of dienst?

Hier volgen een paar voorbeelden:

‘Weer te laat voor het avondeten want je auto had kuren? Ben je al lang aan een nieuwe toe, maar dat geld investeer je liever in je bedrijf? Met autolease rijd je al vanaf morgen in jouw droom auto. Wij regelen dat gewoon. Zodat je met je kinderen op tijd aan tafel kunt’.

‘Als je omzet voor je webshop wilt hebben dan moet deze natuurlijk feilloos draaien.  Anders zit je ’s avonds op je laptop te rammen in plaats van op je tennisbal. Frustrerend en niet nodig. Laat ons even een kijkje nemen achter de schermen van je webwinkel zodat jij weer gezond door kan gaan.’

‘Je kunt zelf je financiële administratie doen maar wees eerlijk: ga je niet liever je vakantie uitzoeken in je vrije tijd? Dat leuke hotel met fitness en spa makkelijk kunnen betalen omdat je cijfers Goed Op Orde zijn? Jouw administratie is onze specialisatie en dat vinden we net zo spannend om te doen als jij dat vindt om te googelen op ‘hotels in Zuid Frankrijk’.

Oké, die teksten heb ik zomaar verzonnen om een punt te maken. 🙂 Heb je gemerkt dat er in elk mini-script een Verlangen en Belofte is verwerkt?

 

Gebruik mijn tips en tricks om van jouw video een krachtig marketinginstrument te maken.

 

Zo zijn er nog meer tricks om van je video een krachtig werkende instrument te maken. Ik ken er nog een paar, dat is mijn werk als video consultant om ondernemers te helpen hun boodschap goed en effectief te ‘verpakken’.

Ken jij de verlangens van jouw doelgroep? Heb je een video-script? Wil je dat met me delen?

Groetjes,

Nieuwsgierige Jeanette

 

Zie ook: http://www.justvideo.nl/2019/09/24/productiebedrijf-positioneren-met-video/

Zie ook: http://www.justvideo.nl/2019/10/07/hoe-maak-je-een-video-als-productiebedrijf/

Zie ook: http://www.justvideo.nl/2019/01/09/hoe-leidt-video-tot-nieuwe-klanten-in-b2c-markt/

 

Je las een blog van Just Video

 

Ben je aan het nadenken over een bedrijfsvideo? Dit kunnen we voor je doen:

 

Concept & Strategie – van het idee tot een plan

Videoproductie – professioneel filmen en editen

Video-abonnement  – als je regelmatig een video nodig hebt

 

Wil je ons werk bekijken?

Check on Portfolio en lees wat onze klanten zeggen.

 

Dit soort blogs  automatisch ontvangen?

Meld je dan hier aan en ontvang direct een bonus: gratis e-book over hoe vermijd je 17 grootste valkuilen bij het maken van de bedrijfsvideo.JTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZhcHAuZ2V0cmVzcG9uc2UuY29tJTJGdmlld193ZWJmb3JtX3YyLmpzJTNGdSUzRFNBYkZHJTI2d2ViZm9ybXNfaWQlM0RTSUpMNCUyMiUyMGRhdGEtd2ViZm9ybS1pZCUzRCUyMlNJSkw0JTIyJTNFJTNDJTJGc2NyaXB0JTNF

< Terug naar blog overzicht