Blog

Welke video’s maak je zelf?

Welke video maak je zelf?

In de huidige digitale wereld is het makkelijker dan ooit om zelf video’s te maken en deze te delen op social media. Maar welke video’s kun je eigenlijk zelf maken, en waarom zou je dat doen? In dit artikel leg ik uit welke soorten video’s geschikt zijn voor social media en hoe je ze kunt gebruiken om je bereik te vergroten en potentiële klanten naar je website te leiden.

Waarom zelf video’s maken voor Social Media?

Social media video’s zijn een geweldige manier om je bereik te vergroten. Ze zijn relatief eenvoudig te creëren en in slechts een paar minuten kun je een video opnemen, bewerken en plaatsen. In deze tijd is iedereen zijn eigen presentator, cameraman, regisseur, en editor. Als je mij al een tijdje volgt en een beetje handig bent, dan kun je prima zelf video’s maken. Als niet – meld je aan voor een gratis advies rondje via de knop onderaan deze artikel.

Het doel van Social Media Video’s

Het hoofddoel van social media video’s is om mensen naar je toe te trekken en ze uiteindelijk om te zetten in klanten. Social media video’s fungeren als sleepbootjes die je kijkers meenemen naar je ‘mothership’ – dit zijn de hoofdvideo’s die je op je website of youtubekanaal hebt staan. Deze hoofdvideo’s kunnen meer diepgaande informatie bevatten en dienen als je belangrijkste verkoopkanaal.

Welke video’s kun je zelf maken?

Voor social media kun je allerlei soorten video’s zelf maken, zoals:

 Aankondigingen: Deel nieuws over een aankomend evenement of productlancering.

 Uitnodigingen: Nodig mensen uit voor een webinar, evenement of speciale actie.

 Snelle Promoties: Deel korte promotievideo’s om een nieuw product of dienst onder de aandacht te brengen.

 Tips Delen: Geef waardevolle tips die aansluiten bij jouw expertise.

 Nieuws uit je Branche: Deel relevante updates of ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Deze soorten videocontent zijn ideaal om je bereik te vergroten en je volgers naar je website te leiden, waar je ze kunt converteren tot klanten. Met de video’s voor op je website, youtube etc helpt Just Video – videoproductiebedrijf in Alphen aan den Rijn – je graag en deskundig verder mee.

Conclusie

Het maken van video’s voor social media hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met de juiste aanpak kun je snel en effectief video’s maken die je bereik vergroten en je klantenkring uitbreiden. Heb je nog vragen of wil je dat ik je social media en website nakijk met oog op videomarketing? Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek via de link hieronder.

Adviesgesprek aanvragen

< Terug naar blog overzicht