Blog

Welke 4 video’s moet klein bedrijf hebben?

“Ik heb maar een klein bedrijf. Ik kan het niet, heb geen tijd en geen budget… als ik later groter ben, dan zal ik wel video’s maken!”

Denk je nu echt dat ik je zo makkelijk met je excuses laat gaan? Dan denk je verkeerd hoor. 😊 Zal ik je meteen door dat onzin heen helpen en uit je comfort zone duwen? Want laten we eerlijk zijn, groot zijn is niet altijd de sleutel tot succes.

Juist jij, die kleinere ondernemer, kunt jezelf snel en makkelijk profileren met video’s!

Hoe dan?? Wanneer jij het gezicht van je bedrijf bent, is persoonlijk contact maken veel makkelijker. Mensen willen jou leren kennen. Dus wanneer je voor de camera staat, ben je meteen in hun woonkamer. Daarna is dat eerste belletje niet zo moeilijk meer.

Je bedrijf is veel flexibeler en kan sneller reageren dan die grote jongens, omdat jij de beslisser bent en geen rekening hoeft te houden met de mening van de baas of de agenda’s van je collega’s. Blok gewoon een dagje in je agenda vrij en schiet 10 video’s tegelijk.

Je hebt geen mega dure producties nodig. Een goede telefoon is vaak al genoeg, maar als je niet zo handig bent met video’s, huur dan een professional in. Dat kost vaak minder dan je denkt en je krijgt gegarandeerd een topresultaat.

Oké, dus laten we die smoesjes maar opzij schuiven en kijken naar de video’s waar jij als kleinere ondernemer het meeste aan hebt:

Op je website:

Een videoportret, of anders gezegd: “Over Ons“, is een onmisbare bedrijfsfilm voor zelfstandigen. Mensen zijn nieuwsgierig naar jou en willen weten met wie ze zaken doen.

Instructievideo’s of tutorials zijn als een vriendelijke gids – laat zien hoe jouw producten of diensten mensen blij en beter maken. Dit is de beste soort video om gevonden te worden en het zijn ook de meest bekeken video’s ter wereld.

Op de website, maar ook op je sociale media platforms:

Promotievideo’s en testimonials zijn als een verkoper die nooit slaapt, zich ziek meldt of op vakantie gaat. Ze werken altijd, zelfs als jij vrij bent.

En dan:

Korte Achter-de-Schermen vlogs voor op je sociale media. Bij bepaalde gebeurtenissen maak je korte filmpjes erover. Het is net als gluren bij de buren, daar houdt iedereen van. Ze maken je bedrijf persoonlijk en werken als de sleepbootjes die kijkers naar je vlaggenschip – je website video’s dus – leiden.

Heb je weinig ervaring hebt met video’s, maar weet je dat het nu echt de tijd is om te beginnen? Geen zorgen.

Plan hier een gesprek met mij in en ontdek hoe ik het simpel voor je maak.

< Terug naar blog overzicht