Blog

Vlogger worden: durf jij het te doen en te delen?

Video: durf jij het te doen en te delen?

 

Je kan mijn blogs lezen en uit je hoofd leren en ik kan tips blijven geven, maar daar heb jij nog niks aan. Op een bepaaldmoment moet je het gewoon gaan doen. Video. Vlog. Iets met je smoel en je stem erin. Want stiekem binnen weet je dat het de juiste weg is om gezien te worden. Met je bedrijf, product of je kennis.

Waarom doe je dat niet? Wat weerhoudt je?
Last van ‘durfikniet – kannogniet – weetniethoe’?..

 

Jij durft

 

Durf uniek te zijn. Simpel gezegd: durf jezelf te zijn! Want al door je stem, uiterlijk en manier van doen ben je onderscheidend van anderen.

 

Zeg dus niet tegen me ‘Ja, maar een ander heeft in zijn video dit… en niet dat… en dat wil ik ook!’. Want dan word je ‘de dertiende in een dozijn’ en met een gemiddelde video krijg je… gemiddelde kijkers. 🙁 Niet de droom-klanten. Niet mensen die jou zullen gaan onthouden.

 

Weet je hoe de klant zijn aankoop beslissing neemt als hij een gemiddeld, vergelijkbaar product aangeboden krijgt? Juist, hij gaat daar waar de prijs lager is. Hij onthoudt niet eens de naam van jouw bedrijf. Vind je dat niet erg – prima. Maar ik wil dat jij unieke video’s maakt zodat de klant steeds terug bij jou komt. Omdat jij dat bent en niet omdat hij op een prijskaartje let.

 

Jij doet

 

Zet in je video dat waar je goed in bent. Je specialiteit en expertise. Met een scheutje enthousiasme en een flinke schep zelfvertrouwen. Je doet dat wat je doet met passie en overtuiging en dat wil je laten zien. Hoezo moeilijk, je doet het toch dagelijks in je onderneming?

 

Het maakt echt niks uit dat er nog andere producenten van bijvoorbeeld keukenbladen zijn, want jouw keukenblad is toch net anders/ beter/ mooier dan die andere. Het is helemaal niet boeiend dat er meer heftruck huurbedrijven zijn, want jouw bedrijf geeft toch betere service dan je concurrenten. En het geeft niks dat een trainingsbureau uit je branche al een e-learning programma heeft uitgebracht, want die van jou bevat wel jouw unieke methode van leren. En is je excuus geen ICT tutorial doen, want ‘het Internet barst er vanaf’? Zal wel, maar hoe jij dat uitlegt dat kan niemand nadoen.

 

Door die video leren ze juist jou en je aanbod kennen.

 

Jij deelt

 

Deel je kennis, je visie, je unieke oplossingen. Als jij dat zelf niet doet – niemand anders zal het voor je doen – dan blijf je zitten waar je zit. Ze zeggen‘stil staan is achteruitgaan’, want je zaak wordt langzaam maar zeker vergeten, terwijl je concurrenten met hun promotiefilms overal op het Internet zitten te pronken.

 

Maar weet je wat? Jij kan het ook! Het internet is een winkel die nooit sluit en de promotievideo is de verkoper die nooit ziek is, op vakantie gaat of koffiepauze neemt.

 

Stop dus met zelfsabotage, laat je niet weerhouden door het feit dat iemand anders uit je branche al met video’s bezig is. Jij doet het op jouw unieke manier en dat zullen kijkers gaan waarderen!

 

Weet je niet waar je moet beginnen? Dat snap ik, video is niet jouw hoofdzaak, niet je hobby of je hebt daar nooit stil bij gestaan. Juist daarom kan je mijn hulp goed gebruiken, want daarna weet je precies wat een video voor jouw Sales nu en in de toekomst kan doen. Even bellen dus.

 

 

Met gedurfde groet,

Jeanette

< Terug naar blog overzicht