Blog

Vindbaarheid op Youtube (3): ondertiteling toevoegen.

Vindbaarheid op YouTube: ondertiteling toevoegen (deel 3)

Ondertiteling in een video heeft zijn voor- en nadelen. Je video wordt er niet mooier op met de teksten die onderaan tevoorschijn komen, het leidt aandacht af van de zorgvuldig gemaakte beelden en het kost je tijd om de ondertiteling aan je video toe te voegen.

 

In veel gevallen adviseer ik je om het tóch gewoon te doen. Zeker als je wilt dat de video (en jij ☺) gevonden wordt door mensen die op zoek zijn naar jouw product of dienst.

 

Waarom ondertiteling toevoegen aan een video?

 

  1. Google en YouTube kunnen (nog) geen plaatjes kijken.

Hun algoritmen ‘lezen’ je video af en zo bepalen ze aan welke zoekopdracht je video het beste ‘match’ is.

 

  1. Social Media feeds zonder geluid aan.

We scrollen door de social media en we willen zelf beslissen of we de aangeboden video wel willen kijken en horen, of niet.

 

  1. Als het geluid even niet aan mag of kan.

Het is niet altijd mogelijk of gewenst om een video met geluid aan te bekijken. Dan biedt de ondertiteling een oplossing voor je kijker.Maak het je klant makkelijk.

 

Hoe je ondertiteling kunt toevoegen op YouTube en gebruiken op Facebook en LinkedIn, en welke apps en software daarvoor handig zijn, lees je in een van mijn eerdere blogs. Die blog kan je hier terugvinden.

 

Wat je niet in die blog vindt is deze video, waar ik je het hele proces stap-voor-stap op YouTube laat zien.Deze video is een fragment van Optimalisatie en Publicatie-les, een van de hoofdstukken van mijn digitale cursus ‘Selfmade Succes: zichtbaar met zakelijke vlog’. Wil je meer zelf met video doen – kijk dan op deze paginavoor de inhoud van deze volledige cursus.

 

Volgende blog (of vlog?) houd ik nog even een verrassing. ☺Tot over 2 weken weer!

Jeanette, je Video consultant @ JustVideo.nl

< Terug naar blog overzicht