Blog

Vindbaarheid op Youtube (2): Titel met zoekwoorden.

In de vorige blog (met vlog) hebben we het over het belang van een custom thumbnail voor de video SEO   gehad en hoe jij representatieve thumbnails voor je video’s kunt creëren.

 

Op die mooie thumbnail hoort een duidelijke, aandachtstrekkende Titel voor je video, met woorden die jouw doelgroep aanspreken. Hoe de titel je vindbaarheid verhoogt, laat ik je in deze blog-vlog zien.

 

Wat een goede Titel met zoekwoorden voor je vindbaarheid doet.

 

De kijker besluit je video te bekijken als de Titel hem aanspreekt. Ja, okey, je mooie foto helpt ook, maar het is de titel die hem een resultaat of een oplossing belooft. Dus als hij zoekt op ‘voordelig espresso apparaat’ en deze woorden ook in de titel van jouw video ziet staan, is de kans groot dat de algoritmen van Google of YouTube hem juist jouw video laten zien.

 

Google heeft één missie: de beste resultaten tonen op de termen die mensen in het zoekvenster intikken. Zoekwoorden dus. Het is daarom handig om onderzoek te doen met Google Keyword Planner. Maak op die manier een lijstje van de zoekwoorden die aansluiten bij het onderwerp van je video, om deze in de titel te verwerken.

 

Hoe je Keyword Planner gebruikt om een titel met zoekwoorden te bepalen, zie je in deze tutorial:Deze tutorial is een onderdeel van mijn digitale cursus, waarin ik mijn jarenlange ervaring met video’s deel met ondernemers zoals jij. Deze cursus geeft je alle tools om zelf video’s te maken, bewerken, en optimaliseren. Ben je benieuwd wat erin zit en of het aan jouw behoefte aansluit, klik HIER voor de inhoud.

 

Tips voor de vindbaarheid van een titel met zoekwoorden:

 

  1. Wees eerlijk in je titel. Zeg niet ‘voordelig espresso maken’ als je een dikke barista machine verkoopt. Mensen klikken dan snel weg (is niet wat ze zoeken) en voor Google is dát het signaal dat jouw video geen goede match is met deze zoekopdracht, en wordt hij niet meer vertoond. Zonde.

 

  1. Pas de titel van je video-bestand op je computer aan, nog voor je het bestand uploadt. Dus geen ‘sequence1v.1.2-83178.mp4’ maar ‘Hoe gebruik je een espressomachine. Tips om goede koffie te zetten’ bijvoorbeeld. YouTube en Google algoritmen zijn voortdurend bezig met het indexeren van een nieuwe content, dus ook van de titel van je videobestand.

 

  1. Gebruik diezelfde titel met zoekwoorden ook in je thumbnail. Als je het goed hebt gedaan in je onderzoek – en ik hoop van wel – dan zijn dat exacte woorden die je potentiele klanten gebruiken om jouw dienst of product online te zoeken.

 

In de volgende blog: beter vindbaar met ondertiteling. Tot over 2 weken!

 

Jeanette, je Video consultant @ JustVideo.nl

< Terug naar blog overzicht