Blog

Video is een marketingtool, geen reddingsboot.

Video is een marketingtool, geen reddingsboot.

 

Ik hoor nog wel eens: ‘Het gaat goed met ons bedrijf, het is druk en we hebben genoeg klanten. Die komen via mond-tot-mond reclame. Dus we hebben geen video nodig!’

 

Dan gaan mijn tenen krommen. Ik moet iets kwijt, daarom deze blog. Er is namelijk geen garantie dat je grootste klant morgen niet uitvalt. En mond-tot-mond reclame is goud, maar wat als ze opeens beslissen te zwijgen? Daar bouw je de toekomst van je bedrijf toch niet op? Aan de marketing moet je dus altijd werken, en zeker ook als het goed gaat in je bedrijf.

 

Video is een krachtig marketingtool van nu.

 

Door de combinatie van beeld en geluid komt je boodschap krachtig bij de mensen aan. Je kunt meer kwijt in 1 minuut video dan in hele lappen tekst en veel mensen zijn visueel ingesteld, dus je boodschap blijft langer hangen.

 

Video is geen reddingsboot of noodplan. Als je er zo naar kijkt, dan ben je al te laat. Video is misschien het krachtigste wat je in de marketing kunt gebruiken, maar om impact te creëren heeft deze ‘digitale verkoper’ wel tijd nodig. En wees eerlijk: als je omzet weg valt – ga je nog je geld uitgeven aan video?..

 

Geef je klant aandacht.

 

Je klanten worden dagelijks benaderd door je concurrenten. Wat gebeurt er als je klant meer aandacht krijgt van een ander? Wat als die ander ook net betere-, nieuwere-, makkelijkere- of goedkopere producten of diensten aanbiedt? Ja, dan ben je hem waarschijnlijk kwijt.

 

Een uitnodiging voor een borrel of open dag is leuk. Een relatiegeschenk met Kerst of Oud en Nieuw ook. Maar regelmatig en belangeloos je aandacht schenken is pas écht onbetaalbaar. Want mensen houden van aandacht en verwennerij.

 

Een bestaande klant houden kost minder tijd, inspanning en geld dan een nieuwe veroveren. Dat weet elke marketeer en elke verkoper. ‘Verpamper’ je klanten zodat ze zich vertrouwd en veilig bij je voelen en tegen je concurrent makkelijker ‘nee’ zeggen.

 

Hoe geef je aandacht aan je klanten? Dat kan met een video die:

 

  • tijdig waarschuwen en uitleg geven over de veranderingen in de branche
  • attent maken op de nieuwe oplossingen die jij biedt
  • verslag geeft van het evenement dat je klant moest missen
  • nuttige tips en trucs brengt
  • FAQ’s beantwoorden
  • inspireren met de interviews met experts uit de branche

Vloggen voor bedrijf.

Natuurlijk kan aandacht geven met tekst en foto’s. Maar met een video kom jij, als het ware, op het kantoor van je klant binnen. Hij ziet je regelmatig, hij blijft op de hoogte en jij blijft ‘top-of-mind’ bij hem. Video-blog is er erg geschikt voor.  Hoe je een vlog kunt maken zie je in deze video: https://youtu.be/Z3RSgURPrDU.

 

Vlog-je succes!

 

Jeanette

< Terug naar blog overzicht