Blog

Reclame en promotie is vies. Echt?…

Reclame en promotie is vies. Echt?…

Steeds vaker hoor ik overal: ‘Reclame is ‘bah’. Geen promotie in je video’s, geef alleen maar veel waarde en wacht af, de klant komt vanzelf naar je toe’.  Ik wilde al langer over dit onderwerp schrijven, want ik ben de jacht op reclame en promotie een beetje zat, eerlijk gezegd…

 

Wat is er nu verkeerd met verkopen?  Wees eerlijk: waarom ben je ondernemer geworden? Om geld te verdienen met dat, wat je het liefst doet. Mee eens?

 

Als ik op een blog of andere dienst abonneer dan weet ik dat het vooral zakelijk is. Als ik me voor een webinar inschrijf dan weet ik van tevoren dat er een aanbieding komt. Ik ben op zoek naar kennis, die krijg ik gratis en ik heb een keuze – keuze, geen plicht! – om met die persoon verder in zee te gaan. Niks mis mee, eerlijke ruilhandel.

 

Vroeger hadden we Herauten (functionarissen die namens een vorst of heer boodschappen verkondigden en plechtigheden organiseerden) – nu hebben we Reclame en Promotie. Een Reclameblok in het midden van je favoriete televisieprogramma of een spannende film irriteert veel mensen. Mij soms ook, maar beroepsmatig en uit nieuwsgierigheid kijk ik ze soms wel. Bovendien zitten er soms echte pareltjes tussen: een prachtig verhaal dat je raakt, grappige mini-soap filmpjes, pakkende slogans of briljante one-liners. Zeer leerzaam en vaak inspirerend.

 

Wat belangrijk is: we hebben een keuze. Je mag blijven kijken en passief leren wat er nieuw is onder de zon en mogelijk gunstig voor jou – of weg gaan en iets anders doen voor die paar minuten. Zoals:

vaatwasser inruimen – hond uitlaten – koffie pakken – door Facebook scrollen – de was ophangen – losse plankje aanschroeven – kids huiswerk controleren – schoonmoeder bellen – plantjes water geven – vuilniszak vervangen – email controleren – tanden poetsen…

 

Promotie in video.

 

Er is niks mis met reclame. Hoe anders weet je wat er speelt? Wat mogelijk is? Wat er nieuw is? Ik zie het als een gunst, het gemak, het scheelt me de tijd, ik krijg het voorgeschoteld.

 

Hetzelfde geldt voor een promotievideo. Je bent toch commercieel bezig? Waarom geen promotie maken voor je innoverende product of je unieke dienst? Wees trots op wie je bent en wat je doet, verstop het niet. Hoe meer mensen het horen – hoe meer mensen je kunt helpen hun probleem op te lossen.

 

Het hoeft niet ‘verkoperig’ te zijn, je kunt het heel leuk, spannend of grappig maken. De video-mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt het van het dak gaan schreeuwen (zeker als je een dakdekking bedrijf hebt, heel toepasselijk ) of uit een taart springen (cliché, maar blijft verrassend leuk). Laat je vooral niet gek maken door ‘dat het niet mag’ en dat je potentiële klanten gillend weg zullen gaan.

 

Promotievideo is net een winkel verkoper.

Niet iedereen zal je promotievideo leuk vinden en zeker niet elke kijker wordt een klant. Jouw product of dienst is immers niet voor iedereen. Maar je hebt het in iedere geval aangeboden en de keuze is nu aan hen. Het is net als met een fysieke winkel: velen komen kijken, enkele kopen gelijk, anderen pas na een paar keer een bezoek te hebben gebracht aan je showroom of winkel.

 

Blijf vooral zichtbaar voor je doelgroep. Als ze niet weten wat je hebt, wat je biedt, of wat het voor hen kan doen en waar ze het kunnen halen – dan heb je geen klanten, geen omzet en dus geen bedrijf of toekomst.

 

Ben je trots op je bedrijf?

Sta je achter je product?

Wil je geld verdienen?

 

Vertel het en laat het aan de hele wereld zien! Ik help je wel.

 

Groetjes,

Jeanette

 

Zie ook: http://www.justvideo.nl/2019/03/20/promotie-video-verkoopt-nooit-een-product-huh/

Zie ook: http://www.justvideo.nl/2018/07/20/zo-trek-je-meteen-de-aandacht-met-je-promotievideo/

Zie ook: http://www.justvideo.nl/2017/11/24/is-goede-call-to-action-cta-videos/

Je las een blog van Just Video

 

Ben je aan het nadenken over een bedrijfsvideo? Dit kunnen we voor je doen:

 

Concept & Strategie – van het idee tot een plan

Videoproductie – professioneel filmen en editen

Video-abonnement  – als je regelmatig een video nodig hebt

 

Wil je ons werk bekijken?

Check on Portfolio en lees wat onze klanten zeggen.

 

Dit soort blogs  automatisch ontvangen?

Meld je dan hier aan en ontvang direct een bonus: gratis e-book over hoe vermijd je 17 grootste valkuilen bij het maken van de bedrijfsvideo.JTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZhcHAuZ2V0cmVzcG9uc2UuY29tJTJGdmlld193ZWJmb3JtX3YyLmpzJTNGdSUzRFNBYkZHJTI2d2ViZm9ybXNfaWQlM0RTSUpMNCUyMiUyMGRhdGEtd2ViZm9ybS1pZCUzRCUyMlNJSkw0JTIyJTNFJTNDJTJGc2NyaXB0JTNF

< Terug naar blog overzicht