Blog

Promotie video verkoopt nooit een product. Huh?..

Promotie video is niet voor je product te verkopen. 

Een paar dagen geleden keek ik de promotievideo voor een netwerkevent, waar drie sprekers werden geïntroduceerd. Drie minuten van ‘pratende koppen’… Het ligt misschien aan mij, maar ik heb er geen woord van onthouden. De setting van de video was anders wel uitnodigend, af en toe kwam er een onderwerp duidelijk in beeld en op het eind kon ik het programma lezen. Dat gaf me een goed gevoel. Het gevoel dat ik naar een professioneel event ga.

 

Kijk eens naar jezelf en denk snel na over de online videootjes of commercials die jij voorbij zag komen. Weet je nog wat voor aanbieding het was? Vaak niet. Maar het gevoel wat de video bij jou opwekte vast wel. Het gevoel van de vakantie naar de zon. Het verlangen naar de geur van een nieuwe auto of sensualiteit van die parfum. Een energie boost na het kijken van een video impressie van een ondernemers event, of jouw trek in de MacBacon XXL. ☺

 

Belevenis + emotie 

 

Dit is het enige wat kijkers onthouden na het kijken van een video. Niet de woorden, maar het gevoel dat ze ervaren tijdens het bekijken van een video. Ga in op dat gevoel wat jij zelf ervaart als je over jouw product of dienst praat, want dan straal je helemaal! Houd het kort en praat alsof de kijker letterlijk tegenover jou staat. Niemand kent je product beter dan jij. Niemand kan overtuigender erover praten dan jij. Jij doet het op je eigen, unieke manier.

 

Het maakt niet uit dat of je zonnepanelen verkoopt of jezelf als stratenmaker verhuurt. Dat je yogalessen geeft of een online cursus drums spelen biedt. Jij bent er van overtuigd dat jouw product of dienst andermans leven makkelijker of prettiger kan maken. Die overtuiging is op je gezicht te zien en in je stem te horen, of beter gezegd: zorg ervoor dat het te zien en horen is. Want dat is juist wat videomarketing zo effectief maakt: het overbrengen van jouw emoties naar je kijker.

 

Dat is de kracht van de video: je ‘waarom’. Die moet jij zelf ontdekken. ‘Hoe’ is te leren, daar kan ik je mee helpen. Hoe? Een tip alvast: weeg de frons van je gezicht af en praat met glimlach. Zodat je kijker net zo blij wordt met je product als jij er mee bent!

 

Met beeldige groeten,

 

Jeanette, je Video consultant @ JustVideo.nl

< Terug naar blog overzicht