Blog

“Less is more” en “more is less” in video: hoe dan?

“Less is more.” 🌟 Veel ondernemers denken vaak: ‘Waarom niet gewoon álles over ons bedrijf in één video stoppen, als we toch bezig zijn?’

Mijn advies? Niet doen. Een overvolle boodschap zorgt alleen maar voor verwarring, en je video maakt uiteindelijk geen indruk op niemand.

Denk eraan, een video is geen huzarensalade, waar je alle overgebleven groentes in kunt gooien zonder consequenties. Het is juist slimmer om meerdere korte video’s te maken, elk gericht op een specifieke klantensmaak.

Dat brengt helderheid en maakt meer impact, zodat ze zeggen: “Hmm, lekker! Give me more!” 🎬👏

“More is less” is een slimme manier om video’s te gebruiken. Maak meer video’s! “Huh?.. Hoe is dat dan ‘less’, dat kost me toch meer (tijd, geld)?..”

Wanneer je meerdere bedrijfsdoelen wilt realiseren (zoals promotie maken voor je producten én je kennis delen én de bezoekers langer op je website houden) of verschillende doelgroepen wilt aanspreken (bedrijven én consumenten én organisaties), maak dan meerdere video’s.

Voorbereiding is alles!

Met een goed doordacht script en een slim filmplan kunnen we op één dag materiaal filmen voor meerdere video’s. Je productiebedrijf staat maar één dag op zijn kop en daarna kunnen jij en je medewerkers terug naar het werk, terwijl wij in de edit toffe video’s gaan toveren.

Nog een voordeel van meerdere, doelgerichte video’s: je kunt ze op verschillende platformen (her)gebruiken, zodat je altijd passende content hebt om specifieke klanten aan te trekken.

Heb jij specifieke doelen die je met de video’s onder de aandacht van diverse klanten wilt brengen en wil je dat op een slimme manier aanpakken? Stuur me een DM, dan plannen we een gesprek van een half uur om jouw ideeën te bespreken.

Wil je PERFECTE klanten bereiken?

Gebruik dan de kracht van de video. Ik help je graag verder op weg.

Quick Start Videostrategie sessie

< Terug naar blog overzicht