Blog

Is vloggen een uitdaging voor ondernemer?

 

Ik stond vaak mijn mening te geven over video’s die wij op internet tegen kwamen. De trend voor zakelijke vlogs was toen pas net begonnen. Ze hoorde me zeggen: ‘Dit kon anders.’, ‘Als hij maar stil bleef staan.’, ‘He waar kijkt’ie naar?’, ‘Draai je de volgende keer naar het licht, man!’ etc etc. 😉

En toen kwam het moment van uitdaging. Ik hoorde mijn collega, lichtelijk geërgerd door mijn gemompel, zeggen: ‘Als je dat allemaal zo goed weet – waarom leer je dat ons dan niet?’. Ehm… tja… Omdat ik nog nooit een presentatie of een workshop heb gegeven misschien?.. Willen mensen echt een paar uur lang naar mijn ‘Jeanettaans-Nederlands’ luisteren?

Inmiddels heb ik wat workshops over video’s en over vloggen gegeven en ook een volledig complete cursus online gezet, waar ondernemers stap voor stap leren zelf professionele video-vlogs te maken. Met een warm gevoel kijk ik hun nieuwe vlogs en trots als een pauw denk ik: ‘Daar heb ik ook een steentje aan mogen bijdragen’.

Is vloggen een uitdaging voor je?

Als kind gingen we dingen gewoon doen. Verkennen. Ervaren. Uit nieuwsgierigheid en omdat we niet anders wisten. Alles was nieuw, de wereld zo groot en we wisten niet wat “angst” is. ‘Pak me dan als je kan!’ was voldoende om ons in beweging krijgen. Elke nieuwe dag bracht een nieuwe uitdaging die wij, met ons hart in ons keel, maar wel erg stoere blik, aannamen.

En nu? Diep in je knaagt het verlangen naar meer zichtbaarheid. Je wilt ‘top-of-mind’ bij je klanten en prospects zijn, zodat jouw naam in hun hoofd uit popt als ze met een probleem uit jouw vakgebied zitten. Zodat ze naar jou toe komen.

Als je diep van binnen weet dat vloggen heel goed is voor je zichtbaarheid: doe dat gewoon. Denk je: ‘#$%^&*, ik wil het wel, ik durf het aan, maar een beetje hulp zou handig zijn’? Stuur je me een bericht of laat je een reactie hieronder.

Met uitdagende groet ;-),

Jeanette, jouw video consultant

< Terug naar blog overzicht