Blog

Is jouw YouTube kanaal ‘Made for Kids’, of niet?

Is jouw YouTube kanaal ‘Made for Kids’ of niet?

Belangrijke wettelijk verplichte aanpassing!

Heb je een YouTube kanaal en maak je video’s? Dan ben je vanaf 13 november 2019 verplicht om bij YouTube aan te geven of jouw content ‘Made for Kids’ is of niet. Dit heeft te maken met de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA). Bovendien betreft het alle video content, ongeacht het land en/of de taal.

In dit artikel geef ik je in het kort een overzicht van de belangrijkste veranderingen.

Hoe pas je jouw Publiek/ Doelgroep aan?

 

Alsnog: het is vanaf nu verplicht om aan te geven wie je publiek is. Je kunt het aanpassen gelijk voor je hele kanaal en alle content (ook bestaande) of per video.

Als je weet dat al je video’s wel of niet voor kinderen zijn gemaakt, dan ga je naar Instellingen -> Kanaal -> Geavanceerd,  en daar kies je de juiste optie.Zijn er video’s die afwijken van je kanaal-instellingen, dan kan je dat per video aanpassen. Ga naar je Kanaal -> Video’s, markeer de video(s) die afwijken van je kanaal-instellingen en kies in het menu Publiek.

Wat verandert er in jouw YouTube omgeving?

Dit betekent dat vanaf januari 2020 geen gepersonaliseerde advertenties bij de ‘gemaakt voor kinderen’ content komen, wat gevolgen kan hebben voor de opbrengst die creators verdienen met voor kinderen gemaakte content.

Ook worden enkele video-functies uitgeschakeld, zoals Comments, Info cards en End screens.

Heb je het hele YouTube kanaal aangepast op ‘Made for Kids’, dan worden deze instellingen automatisch uitgezet: Stories, Community tab, notification bell, Save-to-watch-later en Save-to-playlist.

Ben je er niet zeker van of je video’s wel of niet geschikt zijn voor kinderen, wil je weten wat er kan gebeuren als je jouw instellingen niet (correct) aanpast, of heb je meer vragen over dit onderwerp: lees er hier alles over:

https://support.google.com/youtube/answer/9527654 en kijk deze video: https://youtu.be/-JzXiSkoFKw [kijktijd: 6:43]

Heb je na al deze informatie nog andere vragen, neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder op weg.

Wil je JUISTE klanten bereiken?

Gebruik dan de kracht van de video. Ik help je graag verder op weg.

Let's talk!

< Terug naar blog overzicht