Blog

Wat neem je mee naar de filmlocatie. 

 Wat zit er in het koffertje van een Videoproducer?

Voor opnames op locatie heb je natuurlijk veel apparatuur nodig: camera’s, verlichting, verlengsnoeren, microfoons, en nog veel meer. Maar dat is niet alles.

Tijdens een opnamedag kan van alles gebeuren.

Om vertragingen en storingen te voorkomen, zorg ik ervoor dat ik goed voorbereid ben. Als videoproducer neem ik dus altijd mijn speciale koffertje mee. Benieuwd wat erin zit?

Neem een kijkje in mijn koffertje vol essentiële – en verrassende – spullen die op de set van pas komen. Bekijk de video! En mocht je ooit zelf video-opnames organiseren: doe je je voordeel mee en wees voorbereid op alles.

  1. Extra verlichting

Een extra lamp is altijd handig. Soms is er een donkere hoek die je wilt uitlichten of moet je een persoon beter belichten.

  1. Reserveaccu’s

Het kan gebeuren dat je ver weg bent van een stopcontact. Extra accu’s zorgen ervoor dat je niet halverwege een opname zonder stroom komt te zitten.

  1. Witte kaart

Dit is essentieel voor de camerainstellingen. Het helpt de camera te begrijpen wat ‘wit’ is op de set, zodat de kleuren correct worden weergegeven.

  1. Extra microfoontjes en windbescherming

Microfoonkabels zijn kwetsbaar en kunnen kapot gaan. En als je buiten opneemt, heb je windbescherming nodig om storende geluiden te voorkomen.

  1. Koptelefoon

Hiermee kan ik meeluisteren met de cameraman en de geluidskwaliteit controleren.

  1. Extra SD kaarten

Je wilt niet zonder opslagruimte komen te zitten. Extra SD-kaarten zijn een must.

  1. Basis makeup set

Vooral bij opnames in warme omstandigheden of onder felle verlichting kan iemand gaan glimmen. Een beetje poeder kan het verschil maken. Ook bij mannen. 😊

  1. Extra batterijen

Batterijen gaan vaak sneller leeg dan je denkt. Reservebatterijen zijn dus onmisbaar.

  1. Ducktape

Voor het vastzetten van apparatuur, markeren van posities of repareren van kapotte onderdelen. Ducktape kan je echt niet missen!

  1. Pijnstillers en pleisters

Er is altijd wel iemand met hoofdpijn of een klein ongelukje. 😣 Pijnstillers en pleisters zijn een redding.

  1. Snacks

Hongerige mensen presteren niet goed. Een paar snacks kunnen de stemming en concentratie verbeteren.

  1. Winkelkarretje muntje

Soms heb je een muntje nodig om schroeven los te draaien of vast te zetten. Altijd handig om bij de hand te hebben.

  1. Script en notitieboek

Tijdens de opnames maak ik notities over wat er nog gefilmd moet worden, waar we zijn begonnen en gestopt, en wat opnieuw moet. Dit helpt enorm bij de nabewerking.

Conclusie

Deze items in mijn koffertje helpen mij om voorbereid te zijn op vrijwel alles wat kan gebeuren tijdens een opnamedag. Denk goed na over wat je nodig hebt en neem deze dingen mee om tijd te besparen en stress te verminderen op de set.

Heb je nog vragen, leuke ideeën, of vind je dat ik iets mis in mijn koffertje? Of heb je gewoon hulp nodig? Laat het me weten.

Meld je hier aan en tot snel!

< Terug naar blog overzicht