Blog

Hoe maak je een video als technisch productiebedrijf.

Praktische tips voor de video van productiebedrijf.

Veel ondernemers met productiebedrijven hebben het erg druk. Agenda’s vol al een paar maanden vooruit, ’s ochtends vroeg op pad, de hele dag hard werken om ’s avonds een paar uurtjes met familie of vrienden te kunnen doorbrengen. Toch gaan ze aan de slag met videomarketing. Hoe dan? Hoe maak je als productiebedrijf een video?

 

De redenen om aan de slag te gaan met video.

 

Uit mijn ervaring met productiebedrijven en technische ondernemingen komt er één hoofdzakelijke reden naar voren: de groei van het bedrijf.

 

Ze innoveren, specialiseren en maken keuzes. Hun klanten en prospects weten het natuurlijk nog niet. Daar is de video het meest effectieve en overtuigende instrument voor. In dit artikel kun je er meer over lezen

 

De kans is groot dat als jij ook een productieondernemer bent jij ook bezig bent een slag te maken. Wil je mij laten weten wat jouw ambitie is, waar je naar toe wilt met je bedrijf en hoe jij de rol van een video in dat vernieuwingsproces ziet? Ik kan je daarmee helpen!

 

Hoe maak je een video als productiebedrijf.

 

Hoe kun je video’s maken als je een installatie of montagebedrijf hebt, in de bouw of transport werkt of bezig bent in het magazijn, met mankrachten en machines en het is druk?

 

Nou, als je een omslag wilt maken naar minder druk met betere klanten, als jouw innovatieve oplossingen in de hele wereld bekend moeten worden of je baanbrekende product naar de maan moet… dan zul je die tijd vinden, of er voor willen maken.

 

En ik doe niks liever dat met je meedenken en je helpen! Hier alvast een paar ideeën:

 

#1 Filmpjes van de werkvloer.

 

Ik wed dat je telefoon vol staat met filmpjes die jij tijdens je werk of bij de klant even snel hebt gemaakt. Dat zie ik namelijk vaak bij mijn klanten. 😉 Alleen… je doet er niks mee. Eeuwig zonde, want dat zijn juist de beelden en situaties die jouw klant niet kent en nooit te zien krijgt.

(Disclaimer: niet alle filmpjes van de werkvloer ‘deugen’, al zijn ze super grappig, als je weet wat ik bedoel!)

 

Even serieus: een telefoon van een productieondernemer is vaak een schatkist met vakmanschap parels, vol Wow-momenten, die expertise tonen. Het enige wat erbij moet is een ‘kop en staart’.

Bijvoorbeeld:

Kop: ‘We zijn vandaag bezig met… [wat?] en we gebruiken onze nieuwe ..[machine? Oplossing?] hiervoor. Kijk je mee hoe… [snel, schoon, efficiënt] het werkt?’

Staart: ‘Je zag het! Wat vind je ervan, iets voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met [naam van je bedrijf] op of bel mij direct’.

 

Het mooie is dat je deze kop en staart prima post factum kunt opnemen. Als je dus al weet dat je leuke beelden van de werkvloer hebt.

 

#2 Gebruiksaanwijzingen en tips.

 

De functies van jouw innovatieve product aan je klant uitleggen en tegelijk laten zien: een dergelijke video geeft vaak de laatste koop-stimulans. Installeer jij apparatuur, dan is het handig als de klant tips krijgt over het gebruik van het apparaat of het onderhoud ervan. Verkoop je schoonmaak producten, industriële chemicaliën of andere producten waar resultaat direct te zien is? Maak een filmpje.

 

De klanten leren jouw bedrijf kennen, zien de werking van de producten en leren tegelijk het meeste uit de aangeschafte product te halen. Met een beetje voorbereiding kunnen dergelijke filmpjes ook met een telefoon gemaakt worden.

 

Hou er rekening mee dat editen, zelfs met een telefoon-app, tijd in beslag neemt. Hier geldt: hoe vaker je het doet – hoe sneller het gaat. Er zijn talloze video-apps beschikbaar en de meeste zijn gratis.

 

#3 Promotievideo.

 

Terwijl je de bovenstaande filmpjes in eigen beheer kan maken, is de promotievideo je ‘vlaggenschip’. Te gebruiken op je Homepage, op de beurs, in zakelijke presentaties en op te sturen met je offerte.

 

Als je bedrijf bezig is met een slag maken naar een nieuwe markt, andere doelgroep. Als je als bedrijf groeit en innoveert – dan is een goede video in het huidige online tijdsperk onmisbaar. Want als je klanten niet weten wat je doet en hoe jij ze kan helpen – dan besta je niet.

 

Goede voorbereiding is het halve werk. Met een promotievideo moet je professionaliteit uitstralen. Die wil je niet zelf met een telefoon maken. Het is ook best veel werk want er komen zaken zoals een script, verlichting, geluid, beeld, montage en grafische bewerking bij te pas.

 

De video dient promotie te gaan maken voor je producten. Slordige filmpjes beschadigen het imago van je bedrijf, want: Als ze geen respect hebben voor de uitstraling van hun bedrijf – hoeveel respect zullen ze dan voor mij als klant hebben?..

 

Een professionele promotievideo met Just Video kost je een paar uur voorbereiding, overleg, meestal 1 opnamedag en het kan al vanaf €2000,-. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Gevonden worden met je video’s.

 

Een video op YouTube parkeren is niet meer voldoende om anno 2023 als bedrijf gevonden te worden. Er komen namelijk elke minuut ongeveer 500 uur aan nieuwe filmpjes op YouTube te staan. Wereldwijd, dat wel, maar toch is het iets om rekening mee te houden. Dus het laatste advies voor vandaag: optimaliseer je video, maak hem vindbaar voor zoekmachines. De belangrijkste vindbaarheid stappen kan je hier vinden en direct toepassen.

 

Je weet nu hoe jouw productiebedrijf videomarketing stappen kan maken om gevonden te worden door de ideale klant. Heb je echter specifieke vragen  – laat het me weten.

 

Groetjes,

Jeanette, jouw Video consultant @ JustVideo

Je las een blog van Just Video

 

Ben je aan het nadenken over een bedrijfsvideo? Dit kunnen we voor je doen:

 

Concept & Strategie – van het idee tot een plan

Videoproductie – professioneel filmen en editen

Video-abonnement  – als je regelmatig een video nodig hebt

 

Wil je ons werk bekijken?

Check on Portfolio en lees wat onze klanten zeggen.

 

Dit soort blogs  automatisch ontvangen?

Meld je dan hier aan en ontvang direct een bonus: gratis e-book over hoe vermijd je 17 grootste valkuilen bij het maken van de bedrijfsvideo.JTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZhcHAuZ2V0cmVzcG9uc2UuY29tJTJGdmlld193ZWJmb3JtX3YyLmpzJTNGdSUzRFNBYkZHJTI2d2ViZm9ybXNfaWQlM0RTSUpMNCUyMiUyMGRhdGEtd2ViZm9ybS1pZCUzRCUyMlNJSkw0JTIyJTNFJTNDJTJGc2NyaXB0JTNF

< Terug naar blog overzicht