Blog

Hoe maak je een goede bedrijfsfilm?

Wat is een bedrijfsfilm dan en wat niet?

Het is als een digitaal visitekaartje van je bedrijf, prominent op je homepage, niet ergens onderaan en achterin je website, want dat is zonde van je geld.

Het is de aandachtstrekker die ervoor zorgt dat bezoekers langer op je website blijven. Goed voor je vindbaarheid.

Wat het NIET is: het is geen verkooppraatje. Daar zijn andere video soorten voor.

Waarom wil je een bedrijfsfilm hebben?

Voor een goede eerste indruk. Die kan je maar 1 keer maken. Zorg ervoor dat het slim en netjes in elkaar zit.

Want als een prospect slechte video op je website ziet dan denkt hij:

‘hmmm… als hij zo weinig respect heeft voor een eigen bedrijf, hoe veel respect zou hij voor mij hebben als ik een klant word…’

Dat willen we niet hebben, he?

En je bent natuurlijk hartstikke trots op je bedrijf? Schreeuw het uit de daken! Als jij dat niet doet, wie anders moet het doen?

Maar hoe maak je een goede bedrijfsfilm?

De tijden van de logoparade zijn passé. Je kent dat wel, toch?

‘Dit is ons kantoor, dit is onze gevel, ons logo, wagenpark, onze receptie, werkplaats, kantoren, magazijn, enzovoort.’ Overal is je logo te zien.

Dit is No-Go en ook niet meer nodig.

In de tijden van social media plaats je de video op je eigen kanalen, waar het direct duidelijk te zien is wat we kijken.

 

Stop liever je creativiteit in een pakkend begin en een goed script. Je kunt uit diverse stijlen kiezen, zoals een rondleiding, Loop-Een-Dag-Met-Ons-Mee video. Je kan directeur aan het woord zetten en toffe beelden gebruiken. Of maak Projectfilm, waar je resultaten van je werk laat zien en vertelt waarom doe je dat wat je doet.

 

Elke ondernemer zou een bedrijfsfilm op zijn website moeten hebben.

Het bouwt vertrouwen op en is goed voor je zichtbaarheid. Geen logoparade, maar wees trots op je zaak en laat het zien. Met een goed script kom je een heel eind.

Heb ik je geïnspireerd of aan het denken gezet? Top, ik sta klaar om je te helpen. Plan een gesprek met mij in, en we kijken samen naar jouw ideeën voor dat vette bedrijfsvideo.

Plan gesprek

< Terug naar blog overzicht