Blog

Hoe leidt video tot nieuwe klanten in B2C markt?

Hoe leidt video tot nieuwe klanten in B2C markt?

Marco is mijn goede relatie en bestaat echt, al heeft hij een andere naam. 😉

Marco wil geen video. Marco wil dat klanten iets van hem willen.

Ik snap het.

‘Dus jij wilt dat klanten je vinden, en snel kunnen zien dat jij precies dat hebt wat ze nodig hebben?’ vroeg ik aan Marco. Ik hoor enthousiasme in zijn stem: Ja, dat is goud waard!’.

We zijn toevallig beiden onderweg en bellen met elkaar uit de auto, wat duidelijke invloed heeft op ons gesprek. 😉

‘Een video is geen doel opzich, maar een vervoersmiddel.’ leg ik uit. ‘Het bewijs dat je jouw klant van A naar B kan brengen. Mensen kiezen geen auto omdat het ze op hun bestemming brengt, want dat staat vast, dat is wat auto’s doen. Ze kiezen voor comfort, snelheid, de grootte van de kofferbak… ze kopen belevenis. En dat is precies wat je video’s moeten doen: belevenis geven!’

Marco twijfelde. ‘Ik wil meer verkoop via onze online winkel. Moet ik video’s gaan maken over schoonmaak- en onderhoudsmiddelen?’.

Ik moest lachen. ‘Ja! Geef ze de belevenis van een schoon interieur van hun auto! Die prachtige glans van de lak… de geur… Ken je de statistieken?’ – ‘Over schoonmaakproducten? Zeker…’ – ‘Nee, over online video’s!’.

‘Mail maar door’ – riep Marco nog – ‘ik ben bij de wasstraat aangekomen en kan je niet meer horen…’.

Dit is wat Marco nog niet wist:

Video is goed voor de verkoop. Onderzoeken tonen aan dat een video op je website de verkoopkans met 80% verhoogd, en dat 74% van de mensen die een video met uitleg over je product kijken, dat product later ook koopt.

57% van klanten krijgt meer vertrouwen bij online aankopen als ze productvideo’s hebben gekeken. En vertrouwen is de basis voor alle aankopen!

Google houdt ook van video. Als je een video van YouTube op je website hebt staan, dan heb je 53(!) keer meer kans om naar boven te komen op Google. Dus als jij je bereik een boost wilt geven, is video daar heel geschikt voor.

Wil je graag met Jeanette babbelen over het nut van video voor jouw onderneming, en de slimste strategie? Mail naar jeanette@justvideo.nl.

< Terug naar blog overzicht