Blog

Het proces van video maken: 3 cruciale stappen.

Drie cruciale stappen in het Proces van video maken.

Het maken van een video voor je bedrijf is een beste manier zijn om je bereik en zichtbaarheid te vergroten, maar het vereist een doordacht proces om effectief te zijn. Of je nu zelf video’s maakt voor social media of dit overlaat aan een professional, er zijn drie cruciale stappen die je moet volgen om een succesvolle video te produceren.

Stap 1: Bepaal je Doel en Doelgroep

De eerste en misschien wel belangrijkste stap is het vaststellen van je doelgroep. Wat is het doel van de video? Wil je nieuwe klanten aantrekken, een product promoten, of misschien instructies geven voor het gebruik van een dienst?

Daarnaast moet je beslissen wat dat video voor jouw bedrijf zal moeten doen. Voor verschillende doelen heb je namelijk verschillende soorten video’s nodig. Een bedrijfsfilm zorgt bijvoorbeeld niet voor een hoge vindbaarheid, daar zijn instructievideo’s beter voor. Voor de verkoop van producten is een promotievideo weer meer geschikt.

Stap 2: Schrijf een Script

Een goed script is essentieel voor een gestructureerde video. Dit script kan verschillende vormen aannemen, van een eenvoudige tekst tot bullet points of zelfs tekeningen. Het belangrijkste is dat het script de basis vormt voor je video.

Hierin beschrijf je wat er verteld wordt, door wie, waar en wanneer. Het script fungeert als een kapstok waaraan je de hele video kunt ophangen. Tijdens de opnames hoef je dan alleen maar af te vinken wat al gedaan is.

Stap 3: De Opnames

De opnames wil je liefst authentiek houden en van goede kwaliteit. Onthoud dat de kwaliteit van je video een directe reflectie is van je bedrijf. Een slordige video met slechte audio of chaotische beelden kan een negatieve indruk achterlaten op potentiële klanten.

Zorg er daarom voor dat de video goed te volgen is en professioneel oogt. Bedenk dat je video op je website vaak het eerste is wat mensen van je bedrijf zien. Je maakt je eerste indruk maar één keer!

Heb je hulp nodig bij het maken van een script, of wil je dat ik je video nakijk? Neem dan contact met me op voor een gratis adviesgesprek via de link hieronder.

Vraag nu je adviesgesprek aan

< Terug naar blog overzicht