Blog

‘Het is maar een vlog!’ is geen excuus.

‘Het is maar een vlog!’ is geen excuus.

 

Michel was bezig met zijn product lancering. We hebben ooit gebabbeld over het gebruik van video. Hij was enthousiast maar terughoudend omdat hij dit nog nooit had gedaan. Onverwachts krijg ik een link met een trotse vermelding: ‘Kijk mijn video’s!’

Oeps.

Er staan maar liefst 10 vlogs op. Ik heb de eerste en laatste gekeken, voldoende om te zien dat hij bijna alle mogelijke beginnersfouten heeft gemaakt. En mijn dilemma: hoe breng ik dit aan hem over? Hij verwacht een enthousiaste reactie die ik niet kon geven…

“Michel, als ik je niet kende en als ik niks wist van video marketing, dan zou ik je een vage ‘smiley’ in Messenger gestuurd hebben, en klaar. Maar ik ken je wel, dus kan ik dat niet doen…”. Tot zover mijn diplomatieke skills. 🙂

Hij heeft sportief gereageerd: ‘Kan ik je vanmiddag bellen?”.

Michel is expert op zijn gebied, dus het lag niet aan de inhoud van zijn filmpjes, die was gewoon goed, maar video vloggen is voor hem een nieuwe techniek. De locatie, audio, manier van opnemen en presenteren – dat kon beter. Het zou eigenlijk opnieuw moeten, was mijn ongezoete mening. Die krijg je als je mij vraagt wat ik denk. 😉

“Maar het zijn maar vlog’s!” legde Michel wanhopig uit. Mijn broek zakte tot half zeven…

Is dat ook wat jij denkt?? Het is “maar” een vlog, dus niet belangrijk? Dan wil ik je vragen: waarom maak je dan die vlog? Waarom zet je het online, waar iedereen kan het zien? Zit er een doel achter? Vast wel, anders zou je er geen tijd in steken om de onderwerpen te bedenken, filmen, editen, uploaden, omschrijven en op social media zetten. Het is veel werk, dat doe je niet zomaar tussen de soep en het hoofdgerecht.

Vlog is een videovorm met bepaalde eigenschappen.

Vloggen doe je zakelijk, voor je bedrijf en haar imago. Die video ‘een vlog’ noemen is in mijn perspectief geen excuus om slordig te werk gaan, want dat interesseert je kijker geen moer, en jij staat niet naast hen om je gelijk te verontschuldigen dat het ‘maar een vlog’ is.

We worden beoordeeld op wat wij online plaatsen.

Deze dus ‘maar een vlog’ bepaald mee het succes van onze ondernemingen. Ik vroeg Michel: ‘Zou jij, na het kijken van je vlog, je eigen klant worden?’. Toen was het stil…

Michel gaat zijn vlogs opnieuw opnemen. Hij wil mensen laten zien dat hij professioneel is zodat ze met vertrouwen zijn product kopen. De stof en onderwerpen kent hij al, structuur, techniek en tips ga ik hem leren. Want het is niet moeilijk als je weet hoe je dat stap-voor-stap moet doen.

Wil jij zelf vlogs gaan maken? Gelijk goed en zonder “beginnersfoutjes”? Blader door mijn eerdere blogs waar ik veel praktische tips over video maken deel.

 

 

< Terug naar blog overzicht