Blog

Heeft jouw bedrijf een video nodig? Video is een multifunctioneel inzetbaar instrument.

Heeft jouw bedrijf een video nodig? Video is een tool, niet het doel.

 

‘Het gaat ontzettend goed met ons, we hebben het druk, onze omzet groeit gestaag. We hebben geen video nodig’. Bij deze stelling wil ik vandaag even stilstaan. Want het gaat er voornamelijk om dat je video ziet als een instrument.

 

Elk instrument, elke tool heeft zijn nut. Een technisch bedrijf heeft bijvoorbeeld boormachines en heftrucks nodig om hun werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Tegelijkertijd heeft de medewerker van de financiële administratie van dit bedrijf daar niks aan. Die heeft juist een computer nodig en een goed boekhoudprogramma.

 

Toch kan de ene niet zonder de andere blijven bestaan. Zonder machines geen opdrachten die gefactureerd kunnen worden en andersom: al is de heftruck-chauffeur ook een briljante boekhouder, zonder juiste software kan hij moeilijk facturen aanmaken.

 

Wat heeft dit te maken met een video, vraag jij je nu af?

 

Een video is een instrument, niet een doel.

 

Video helpt om doelen te bereiken en een gezond bedrijf wordt altijd gestuurd op een doel.

 

Dus een promotievideo voor je diensten maken terwijl de opdrachten binnen stromen heeft inderdaad niet veel nut.

 

Maar om de kwaliteit van je diensten te kunnen waarborgen zonder je personeel te overbelasten zul je misschien meer personeel moeten aannemen. Goede mensen vinden is niet zo eenvoudig en het werving & selectieproces kost veel tijd en geld. Hier komt het instrument ‘vacaturevideo’ uitstekend van pas. Met een aantrekkelijke, overtuigende video trek je de aandacht van echt geschikte sollicitanten en hoef je geen 600 sollicitatie-mailtjes te beantwoorden.

 

Een ander voorbeeld: innoveren is de essentie van een bedrijf. Koop je nieuwe machines om je bedrijfsproces te verbeteren – dan heb je weer de ruimte voor meer klanten en opdrachten. Daar gebruik je een promotievideo voor. Maar is de innovatie echt een uitvinding in je branche – dan wil je dat de hele wereld dat weet en gebruikt. Je laat het zien en dat promoot je met een productvideo.

 

Wil je de verkoop van een bepaalde dienst of product ‘boosten’ om bijvoorbeeld van je voorraad af te komen of meer omzet genereren, dan zijn de ‘case video’s’ en testimonials van je klanten goud waard.

 

Komen er te veel producten beschadigd retour? Dat kan het aan het verkeerd gebruik van het apparaten liggen. Misschien handig om een gebruiksvideo te maken en op je website te plaatsen. Scheelt een hoop slechte recensies en bespaart je klantenservice tijd.

 

Maak je veel gebruik van uitzendkrachten en parttimers in en komt één van je vaste, dure medewerkers niet aan zijn taken toe, omdat hij regelmatig nieuwe mensen moet inwerken? Dan zouden de instructievideo’s goed van pas komen: één keer opnemen en aan nieuwe medewerkers tonen voor de aanvang van hun werkzaamheden. Op die manier is je vaste medewerker alleen nodig voor ‘trouble shooting’ en kan hij zich verder focussen op zijn dagelijkse werkzaamheden. Dus…

 

Heeft jouw bedrijf een video nodig?

 

Dat ga je zelf bepalen door bedrijfsprocessen en doelen te analyseren. De bovengenoemde voorbeelden zijn de meest voor de hand liggende oplossingen en toepassingen van het video instrument bij een productiebedrijf.

 

Zit je in de kennisbranche, marketing, opleidingsinstituut of maatschappelijke organisatie – daar is het gebruik van een video als bedrijfsinstrument weer anders. Wil je daar meer over weten? Reageer op deze blog of maak een afspraak voor een vrijblijvend consult.

< Terug naar blog overzicht