Blog

Filmen op kantoor of thuis – nieuwe tips

 Hoe vind je het Perfecte Plekje voor video-opnames in je kantoor?

Wil je af en toe video’s filmen op je kantoor of in bedrijfspand, maar weet je niet waar je moet gaan staan of zitten? Geen zorgen! Ik geef je een paar tips om dat geschikte stukje muur, hoekje of plekje te vinden zonder de hele ruimte te hoeven verbouwen.

  1. Gebruik zoveel mogelijk buitenlicht

Natuurlijk licht is je beste vriend bij video-opnames. Zorg ervoor dat je niet te dicht bij een zonnig raam staat, want dan word je overbelicht, of sta je je ogen dicht knijpen. Zoek een plekje waar je gezicht goed verlicht wordt zonder dat het te fel is.

  1. De regel van 1/3

Ga zo voor de camera staan dat je ogen ongeveer op 1/3 van boven het scherm uitkomen. Dit zorgt voor een neutrale en niet storende houding tijdens je presentatie.

  1. Vermijd extreme camerahoeken

Houd de camera op ooghoogte om een dominante of onnatuurlijke indruk te vermijden. Filmen vanaf een te hoge of te lage hoek kan de kijker het gevoel geven dat ze op je neerkijken of juist opkijken, wat niet professioneel overkomt.

  1. Creëer ruimte om je heen

Sta niet met je rug tegen de muur. Dit kan een opgesloten en ongemakkelijke uitstraling geven. Voorkom het ‘dier in de koplampen’ effect: zet een stapje of twee naar voren en zoek een plekje waar je ontspannen en natuurlijk kunt presenteren, zittend of staand.

  1. Zitten of staan?

Ik neem veel van mijn video’s zittend op omdat ik dan rustiger in beeld ben. Als je de neiging hebt om te veel te bewegen als je staat, overweeg dan om te zitten. Dit zorgt voor een stabieler en professioneler beeld.

  1. Oefen je tekst

Het belangrijkste advies is om je tekst hardop te oefenen voor de opnames. Dit zorgt ervoor dat je verhaal authentiek en natuurlijk overkomt, ongeacht de locatie waar je filmt.

Ik wil toch een consult!

< Terug naar blog overzicht