Blog

Creëer verkoopafspraken met een promotievideo.

Creëer verkoopafspraken met een promotievideo.

 

Een toegewijde verkoper is goud waard en kan door middel van 1-op-1 contact met de klant direct inspelen op bezwaren. Dat is waar. Maar eerst zal hij die afspraak met de potentiële klant moeten verkrijgen. En dat is al een topsport op zich. Het is vele malen sneller en makkelijker een afspraak krijgen als de prospect jullie product al kent. Een productvideo of een promotiefilm maakt van een potentiële klant een ‘warme lead’ en bespaart veel tijd (kosten dus) van je personeel.

 

De kunst om een afspraak te krijgen

 

Maar hoe kom je in contact met je klant als ze niet automatisch naar jou toe komen? Een mailtje vanuit een ‘info@…’ mailadres wordt al snel verwijderd (als het al niet in de spambox belandt). Een directe mail naar leidinggevende meneer Janssen kan beter werken.

 

Je wilt meneer Janssen prikkelen, zijn aandacht pakken, zodat hij jouw e-mail onthoudt en niet direct in de Trash kiept. Dat hij zegt ‘Ja hoor, ik herinner me je bericht nog, wat kan ik voor je doen?’, wanneer je hem belt om afspraak te maken. Je video zal hem moeten omtoveren van ‘onbekend’ naar ‘warme lead’.

 

Natuurlijk weet hij dat jij iets wilt verkopen, daar gaat het om in de zakenwereld. Maar na het bekijken van je video weet hij hoe zijn bedrijf van jouw product of dienst kan profiteren. ‘What’s in it for him’? Vervolgens gaat hij met jou om de tafel zitten om zijn specifieke situatie te bespreken en de beslissing te kunnen nemen.

 

Je klantgerichte video moet de volgende elementen bevatten:

 

  1. Vertel genoeg om interesse te wekken, maar laat niet alles zien.
  2. Overtuig met testimonials/reviews.
  3. Bied een oplossing voor het probleem dat jouw klant niet eens beseft dat hij heeft.
  4. Wijs duidelijk wat de volgende stap moet zijn.

 

Bekende tips? Zeker. Het verschil zit ‘m in de presentatie en het bereik: met video kan je meer in kortere tijd vertellen en meerdere zintuigen prikkelen. Meer vertrouwen opbouwen en interesse opwekken. Video is onmisbaar als jij een innovatief product biedt.

 

Het liefst wil je jouw applicatie voor textielreiniging of een koffieapparaat dat ijskoffie maakt direct door meneer Janssen laten uitproberen en proeven. Daarom heb je een afspraak nodig. Een stimulerende video geeft je 50% meer kans om het verkoopgesprek aan te gaan.

Hulp nodig met jouw verkoopvideo? Ik ben er voor je! Kijk hier voor meer informatie.

< Terug naar blog overzicht