Blog

Call to Action in je video’s

Het Belang van een Call to Action in Je Video’s

Heb je ooit een video helemaal uitgekeken en je afgevraagd wat je daarna moest doen? Dit gebeurt vaak wanneer een video geen duidelijke Call to Action (CTA) bevat. Een CTA is cruciaal in videomarketing om kijkers betrokken te houden en hen te begeleiden naar de volgende stap, zoals het bezoeken van je website, het kopen van een product of het abonneren op je kanaal.

Waarom een Call to Action?

Je hebt je tijd en moeite gestoken in het maken van een boeiende video. Als je kijkers hun kostbare tijd aan jou hebben geschonken, is het belangrijk om hen te vertellen wat ze daarna moeten doen. Zonder je Call to Action zullen ze waarschijnlijk verder scrollen en andere video’s kijken, en verlies je de kans om van hen een klant te maken.

Hoe implementeer je een CTA?

  1. Verwijs naar Gerelateerde Inhoud: Als je over een bepaald onderwerp spreekt, verwijs dan naar een andere relevante video die je hebt gemaakt.
  2. Gebruik Links: Plaats links rond de video waar kijkers op kunnen klikken voor meer informatie of om een product te kopen.
  3. Eindig Sterk: Sluit de video af met een oproep om te abonneren op je kanaal en om meldingen in te schakelen zodat ze geen updates missen.

Maak het Leuk en Memorabel

Een Call to Action hoeft niet saai te zijn. Maak het leuk, gebruik humor, of maak het memorabel zodat kijkers het niet snel vergeten. Denk aan de marktkraam eigenaren die enthousiast hun producten aanprijzen (zonder te schreeuwen natuurlijk 😛).

Conclusie

Vergeet nooit een Call To Action in je video’s te plaatsen. Of – nog beter – twee: een in het midden en tweede op het eind van je video. Tell them what to do next!  Houd het simpel, makkelijk uitvoerbaar, en zorg ervoor dat het begint met een werkwoord. Als je hulp nodig hebt met de juiste Call to Action voor je video, vraag gratis gesprek aan. Wij staan klaar om je verder te helpen!

Ik wil ook onweerstaanbaar video!

< Terug naar blog overzicht