Blog

Buiten filmen – waar moet je op letten?

Hoe kies je de juiste locatie voor je buitenopnames?

Veel video’s worden buiten opgenomen, en dat is logisch gezien de aard van de werkzaamheden van veel bedrijven. Vandaag bespreken we hoe je de juiste locatie kiest voor je opnames en waarom de omgeving waarin je filmt cruciaal is voor de boodschap die je overbrengt.

Waarom is de locatie belangrijk?

De locatie speelt een essentiĆ«le rol in hoe de kijker jouw boodschap begrijpt en ervaart. Televisieverslaggevers staan bijvoorbeeld altijd met hun rug naar de locatie waar iets gebeurt om jouw aandacht te trekken. Dit principe geldt ook voor jouw video’s: door de juiste locatie te kiezen, suggereer je waar je verhaal over gaat. Als je bijvoorbeeld over speeltoestellen praat, film dan op een speelplaats en niet bij een pizzabezorger.

Buitenopnames en geluid

Bij buitenopnames is een externe microfoon onmisbaar. Het geluid buiten kan variƫren, en een goede microfoon zorgt ervoor dat je boodschap duidelijk overkomt. Geloof me, je wilt niet dat omgevingsgeluiden je verhaal verstoren.

Voorbeelden

Als je bootonderdelen produceert, hoef je niet per se in je fabriek te filmen. Een mooie locatie aan het water kan veel suggestiever en aantrekkelijker zijn voor booteigenaren. Ik herinner me een video van een scheidingsconsulente die begon met afscheid nemen van schapen. Het bleek totaal irrelevant voor haar boodschap en leidde tot verwarring. Zorg ervoor dat jouw locatie direct gerelateerd is aan je verhaal.

Samenvatting

Kies altijd een locatie die past bij de aard van jouw bedrijf en verhaal. Zoek een plek die je kijker meteen positioneert en hun aandacht vasthoudt. En vergeet de externe microfoon niet! Heb je nog vragen of wil je iets delen? Laat het me weten, ik help je graag verder. Doei!

Meld je aan voor het gratis advies-gesprek

< Terug naar blog overzicht