Blog

Als je meer klanten wilt, dan moet je…

“Als je meer klanten wilt, dan moet je…”

 

Op het internet barst het van de goede adviezen. “Als je meer klanten wilt, dan moet je gaan bloggen, een weggever hebben, meer zichtbaar zijn, relaties opbouwen met je prospects en je klanten beter helpen”.

 

Dan komen de bekende “maar’s”; “ja hoor, weer een goed idee, maar ik ben niet zo’n schrijver”, “van grafisch design heb ik ook geen kaas gegeten”, “al die netwerkclubs kosten geld” of “ik heb te weinig tijd om wekelijks bij mijn klanten langs te gaan om even een “bakkie” te doen, etc.

 

Klinkt het bekend? Te weinig, te kort en niet genoeg…. Tijd is schaars en een euro kun je toch maar één keer uitgeven..

 

Meer klanten in minder tijd.

 

Wil je veel (potentiële) klanten bereiken en zit je krap in je tijd? Maak dan gebruik van een video.

 

Het klinkt misschien gek in eerste instantie, maar het werkt echt. Video is de snelste én uiteindelijk goedkoopste methode om klanten te trekken. In één dag kunnen een aantal video’s opgenomen worden, die je vervolgens in al je uitingen kunt gebruiken.

 

Als tijd een ‘schaars’ goedje is, dan wil je die goed benutten.

 

Toen er een tekort aan alles was.

 

Ik weet wat ‘schaarste’ is. Ik groeide op in het Polen van de jaren ‘80. Toen was daar van alles te kort. Je kon niks zomaar gaan kopen, alles moest je ‘veroveren’ of ‘regelen’; van een nieuw paar schoenen tot aan een pak wc papier.

 

Ik had een hobby: films maken. Ik was lid van een filmclub. Toen was er nog niets digitaal. Ik kreeg een filmrolletje van 3 minuten voor een film. Na de opnames moest ik 2 weken wachten voordat het rolletje terugkwam uit de ontwikkeling. Knippen-plakken gebeurde op een speciale montagetafel, waar ik letterlijk met de schaar en speciale plakband mijn kostbare 3 minuten filmpje ging monteren. Wat een karwei was dat!

 

Tijd is het meest kostbare bezit.

 

Uit die ‘schaarse’ tijd heb ik een levensles meegenomen; voorbereiding is het aller belangrijkste. Steek je schaarse tijd in het goed voorbereiden van je video, dan is het maken ervan een puur plezier met gegarandeerd goed resultaat.

 

Doe je dat niet, dan moeten misschien de scenes opnieuw bedacht worden, opnieuw gefilmd en opnieuw gemonteerd. En dat kost je heel veel extra tijd en energie, en dan heb ik het nog niet over de extra kosten.

 

Bereid je video voor door goed na te denken:

 

  1. WIE is je kijker?

Wie wil je bereiken met je film? Het is altijd een persoon die je video bekijkt. Geen ‘bedrijf’ of ‘organisatie’. Spreek die persoon aan.

 

  1. WAT is jouw boodschap?

Wat wil je hem verkopen, wat moet hij van je weten of leren. Neem hem mee van waar hij nu is naar waar jij hem wilt hebben.

 

  1. WAAROM kun jij hem helpen?

Wat heeft hij aan je product of dienst, wat los jij op en wat is zijn winst?

 

  1. WAAR moet hij heen?

Call To Action: Wat moet hij nu doen? Laat je kijker nooit met het zwarte scherm achter.

 

  1. HOE je de video kunt maken zodat het als een klanten-magneet werkt?

Heb je de benodigde apparatuur, kennis, kunde en de tijd ervoor? Of neem je een videobedrijf aan, die al een goede portfolio heeft?

 

Als je dit allemaal hebt uitgewerkt, dan is het maken van de video(s) geen kwantum fysica meer. Uiteraard moet je video van goede kwaliteit zijn, geoptimaliseerd en vindbaar, en je hebt een plan nodig om te zorgen dat het bij je potentiële klanten op het scherm komt, maar dat zijn onderwerpen voor andere blog’s. 🙂

 

Wil je dat je videoproductie moeiteloos verloopt? Heb je een vraag? Stuur me een mailtje: jeanette@justvideo.nl, dan lossen we dat voor je op!

 

Ik wens je een vlotte videoproductie!

 

< Terug naar blog overzicht