Blog

5 snelle tips om je vlog professioneler maken.

5 snelle tips om je vlog professioneler maken.

 

Zakelijk vloggen brengt je snel nieuwe klanten, je onderneming wordt goed zichtbaar en jouw naam komt ‘top-of-mind’ te staan bij de prospects. Maar een vlog moet jou als zakelijke professional weerspiegelen, amateur fouten horen daar dus niet bij.

Hierbij 5 snelle tips om de beginnersfouten te voorkomen:

  • Houd je mobieltje stabiel.

Gebruik een stapel boeken, statief of flesje met een elastiek, om je camera of telefoon zo goed mogelijk stabiel te houden. Je wilt niet dat je kijkers zeeziek worden van je vlog.

  • ‘Face the light’.

Ga met je gezicht tegenover de lichtbron staan en niet eronder, als je die oncharmante “panda ogen” wilt voorkomen.

  • Kijk in de lens.

De lens van je telefoon of je fototoestel bevindt zich niet in het midden van het schermpje. Als je bij de opnames tegen je scherm praat dan krijgt je kijker het gevoel dat je scheel kijkt.

  • Omgevingsgeluid en een microfoon.

Neem je je vlog buiten of op een drukke plek met veel mensen op – zorg er dan voor dat je een externe microfoon hebt.  Lees voor de zekerheid nog even deze blog: http://www.justvideo.nl/2018/10/31/zo-krijg-je-beter-geluid-in-een-video-en-meer-kijkers/

  • Film horizontaal.

Keep it safe. Film in de horizontale stand. Bijsnijden naar vierkant of staand kan altijd, andersom niet echt. Zolang als onze ogen links en rechts in ons hoofd zitten, en de televisieschermen niet op hun zij gekanteld staan, blijft dit de meest optimale format voor je video’s.

I vlog you very much! 

Jeanette

 

< Terug naar blog overzicht