Blog

4 video strategieën om jouw ideale klant te bereiken

4 videostrategieën om jouw ideale klant te bereiken

De tijden waarin je met één bedrijfsfilm gelijk bovenaan bij Google stond zijn voorbij. Een paar jaar geleden was het voldoende om alleen een bewegend beeld op je website te hebben om direct bij je toekomstige klanten op te vallen.

Nu worden er meer dan 500 uren nieuwe video-content per minuut op YouTube gezet. Dat vereist een andere aanpak van ondernemer die meer klanten willen bereiken en vastbinden aan zijn merk. Video is er een uitstekend middel voor, maar één (1) video is vaak niet meer voldoende.

Opvallen met meerdere video’s

 

Video’s zijn nu al verantwoordelijk voor meer dan 75% van de traffic op het internet en dat aantal zal in de toekomst alleen maar groeien. De kans om op te vallen met een enkele video is er wel (als je in een super-niche opereert), maar de combinatie van verschillende, aan elkaar gebonden videocontent geeft je meer flexibiliteit om meer op te vallen op verschillende platformen.

Ik hoor je al zeggen: ‘Wat moet het allemaal kosten, ik run een onderneming, niet de Disney-studio’s’. 🙂 Maar het hoeft niet meteen zo te zijn dat meerdere video’s ook meer geld kosten. Uit mijn jarenlange ervaring weet ik dat het vaak niet uitmaakt of je één ‘grote’ film laat maken, of bijvoorbeeld 3 ‘kleinere’. Het kost je zeker meer tijd in voorbereiding, maar daar kan ik je mee helpen.

Tijd voor een effectieve videostrategie

 

Bepaal een doel dat je wilt bereiken met je video’s. Is het meer verkoop van je producten? Bekendheid en expertstatus? Klanten aan je merk binden? Iets anders?

Aan dat doel pas je de soort en het aantal video’s dat gemaakt moet worden. Om je op weg te helpen, deel ik 4 video strategieën met je om de aandacht van jouw ideale klant te trekken.

  1. De kracht van herhaling

Doel: zichtbaarheid, expert status.

Soort: instructiefilms, vlogs.

Als je een blog hebt dan weet je inmiddels dat je regelmatig moet bloggen en van waarde zijn voor je ideale klant. Hetzelfde geldt voor videocontent: maak dus regelmatig een nieuwe video, wees zichtbaar, laat de kijker wennen aan jouw aanwezigheid en professionaliteit.

  1. ‘Know – like – trust’ video’s

Doel: bekendheid, leads verkrijgen en converteren.

Soort: van elevator pitch en testimonial tot instructiefilm en promotievideo.

Een heel effectieve benadering van je potentiele nieuwe klanten, die eerst überhaupt moeten weten over het bestaan van je bedrijf, het merk moeten leren kennen en vertrouwen moeten krijgen voordat je ze met je aanbod overrompelt. Een reeks van 3 à 4 video’s die van een toevallige kijker een ambassadeur maken. Deze strategie is ideaal in te zetten als videocampagne.

  1. Video series

Doel: aan het merk binden, aandacht houden, meer bezoekerstijd op je website.

Soort: uitleg video’s, motivatie films, cursussen en trainingen.

Elke geproduceerde video behandelt één onderwerp en haakt aan bij de gerelateerde (vervolg) video. De bedoeling is dat de kijker blijft kijken of later terugkomt om meer te zien. Dus van ‘je caravan winterklaar maken’ tot ‘vochtbestrijding van je meubilair’. Van ‘tegels leggen’ tot ‘een pergola bouwen’. Van ‘leren lassen’ tot ‘roest bestrijden’. Van ‘voorkom burn-out’ tot ‘ergonomische werkplek’.

  1. Een hoofdvideo met teaser

Doel: imago-opbouw, bekendheid van het belangrijkste product of service, traffic.

Soort: bedrijfsfilm, promotievideo, verslag, reportage.

Deze strategie kan je vergelijken met een ‘vlaggenschip’ en een ‘sleepboot’. De hoofdvideo staat op de prominente plek op je website en geeft het totale plaatje van je onderneming of je belangrijkste aanbod aan. Je trekt aandacht naar deze video (en dus naar je bedrijf) met een korte, opvallende teaser die je in marketingcampagnes gebruikt.

Welke video strategie kies jij?

 

Ik hoop dat je veel ideeën hebt gekregen om je eigen, doeltreffende video’s te gaan maken. Ik ben benieuwd welke strategie jou het meeste aanspreekt. Wil je het me laten weten in de reacties?

En laat me vooral weten of ik je kan helpen met het bouwen van toffe scripts voor jouw onderscheidende video’s!

Jeanette,

Jouw Video Consultant@ Just Video

< Terug naar blog overzicht