Blog

3 video strategie voor innoverende bedrijven

3-video’s-strategie voor innoverende bedrijven

Aandacht is het duurste ‘goedje’ op de markt. Klanten krijgen prikkels van alle kanten en worden overspoeld met advertenties. In deze informatie-overvloed is de video het meest veelzijdige en sterkste instrument om op te vallen bij je doelgroep.

Waarom? Omdat met een video de emoties van de kijker worden aangesproken. De combinatie van beeld en geluid werkt veel krachtiger dan een platte tekst of een enkele afbeelding.

Een video is een onmisbare communicatiemiddel geworden, wat er voor zorgt dat mensen je bedrijf leren kennen en vertrouwen. En zoals in het echte leven, is één contact-moment met de potentiële klant meestal niet voldoende om je product te verkopen. Zeker niet als je bedrijf iets vernieuwends op de markt wil brengen.

Meer dan 1 video is geen luxe, is nodig.

 

Verkooponderzoeken geven aan dat we door de massa aan informatie steeds minder berichten onthouden en dat je tenminste 11-15 ‘contactmomenten’ moet creëren om bij je doelgroep op te vallen.

Schrik niet, ik ga niet zeggen dat je 15 video’s moet laten maken! Ik ga je een strategie geven om met de juiste soorten video en op de juiste online platformen aan de slag te gaan. Door een dusdanige omgeving te creëren dat je video’s als het ware voor je doel gaan werken.

3-video-strategie

Jouw website is de winkel waar je jouw klanten wilt hebben. Dus alle video’s hebben een hoofddoel: meer bezoekers op je website of bepaalde pagina in je website.

Hoe pak je dat aan op verschillende platforms? Dit is een basis, maar krachtige strategie:

  1. Op social media

Het doel van je video(s) is de kijker te intrigeren, prikkelen en aandacht pakken. Soorten video’s die hiervoor geschikt zijn: promotievideo’s, teasers en zakelijke vlogs.

Call To Action: verwijzen naar de website, weggever of salespagina.

  1. Op een website en/of online (beroeps)platform

Het doel hier is te informeren, kijkje achter de schermen geven, motiveren en vertrouwen opbouwen.

Soorten video’s die hiervoor geschikt zijn: bedrijfsfilms, case studies, kennis delen.

Call To Action: contact formulier, kennismakingsgesprek, berekeningstool o.i.d.

  1. Op Youtube, Vimeo, etc.

Deel je kennis en geef waarde! Het doel is: gevonden worden, dus geschikte soorten video’s zijn: Instructies, uitlegfilmpjes, how-to’s, tutorials.

Call To Action: verwijzen naar je website, webshop, weggever.

Elk bedrijf is uniek en jij als ondernemer bepaalt zelf welke video-soorten in de ‘customer journey’ van jouw klanten passen. Welke ‘mix’ van video’s gebruik je al of zou willen gebruiken? Laat het me in de reacties weten!

Vriendelijke groetjes,

Jeanette

< Terug naar blog overzicht