Blog
Video op je website plaatsen.
Waarom zou je überhaupt video’s op je website willen plaatsen?
Ik hoor van mijn klanten vaak: ‘Mensen lezen niks meer’. Klopt. Daarom video. In 1 minuut kan je veel meer vertellen en laten zien dat in 5 pagina’s op je website.
Behalve dat: website is jouw winkel. Hij is 24/7 open en je wilt dat mensen naar binnen komen en van je kopen.
Video op je website is net een ijscoman op een zomerdag: het trekt iedereen naar zich toe en laat ze verlangen naar een verrukkelijke traktatie.
– Video pakt meerdere zintuigen aan en laat de kijker voelen alsof ze je persoonlijk kennen. Weten ze nog niet wie je bent? Video laat ze dat in no-time zien.
Video houdt bezoekers langer op je website, heel goed niet alleen voor de user experience, maar ook voor de Google-ranking.
Welke video’s heb je echt nodig op je website?
Een soort bedrijfsfilm is onmisbaar. Of je nu klein of groot bent, er zijn genoeg scripts om uit te kiezen. Plaats ook een stukje van de bedrijfsfilm in de header van je website. Het is enorm eye-catcher.
Voor je verkooppagina heb je een promotievideo nodig. Het werkt als een topverkoper die nooit slaapt, op vakantie gaat, of zich ziekmeldt. Ik ben een echte fan van.
Heb je ooit nagedacht over instructiefilms, oftewel ‘how-to’ video’s? Het zijn de meest gezochten en best bekeken filmpjes ter wereld. Als je echt vriendelijk wilt zijn voor je klanten, goed verkopen en weinig klachten krijgen, dan maak je instructiefilms.
Hoe krijg je jouw video in je website?
Ten eerste moet je je video op je Youtube kanaal uploaden. Upload ook gelijk je thumbnail, dat is dat videominiatuur, plaatje dat mensen zien voordat ze op play drukken. Je kan het makkelijk in Canva maken of maak je gewoon een screenshot van de titel van je video.
Als je WordPress website hebt dat is makkelijk gewoon de Youtube link van dat geüpload video toe te voegen op de plek waar wil je hem hebben. Op het moment dat mensen erop klikken, kijken ze de video in je website, maar feitelijk draait het op Youtube.
Let op, YouTube kan soms advertenties door je video gooien.
Andere methode is om de embed-code gebruiken. Je vindt het ook naast je video op Youtube. Embed code is een stukje HTML. Die zet je ook in je website en dat zit het als data in je website.
Een nadeel ervan is dat je website kan wat trager gaan reageren en trager uploaden. Sommige ongeduldig bezoekers gaan misschien vertrekken.
Een voordeel is dat je geen last hebt van de Youtube advertenties en andere filmpjes.
Zo! Video’s op je website? Hell yeah! Bedrijfsfilm, promotievideo, instructiefilmpjes, testimonials… Video’s geven een boost aan je website.