Blog

Meer verkoopgesprekken met klantgerichte video

Meer verkoopgesprekken met klantgerichte video

 

Ik roep vaak dat video ‘een 24/7 verkoper is die nooit slaapt’. En dat is waar. Een video is dag en nacht zichtbaar en toegankelijk voor je prospects. Het enige minpunt is dat een video geen deal kan sluiten. Dat gebeurt nog steeds tijdens een verkoopgesprek tussen twee personen.

De kunst om een afspraak te krijgen

Maar hoe kom je in contact met je klant als ze niet automatisch naar jou toe komen? Een mailtje naar ‘info@…’ wordt al snel verwijderd (als het al niet in de spambox belandt). Een directe mail naar meneer Janssen van Logistiek kan beter werken. Maar je wilt natuurlijk weten of hij het heeft gelezen. Dat wordt bellen dus. Mocht je door de ‘poortwachter’ (telefoniste of secretaresse) doorkomen dan hoor je waarschijnlijk dat zij zich jouw mailtje niet kan herinneren… Herkenbaar?

Hoe leuker en makkelijker zou het zijn om te horen: ‘Ja hoor, ik herinner me je bericht nog, wat kan ik voor je doen?’ De kunst is om met video de aandacht te pakken om een afspraak te maken.

Binnen 1 minuut een verkoopgesprek

We worden dagelijks overspoeld door een tsunami aan e-mails. Gevraagd en ongevraagd, want je e-mailadres staat gewoon op je website. En die van meneer Janssen krijg je van de telefoniste als je vraagt: ‘Wie in de organisatie is verantwoordelijk voor…?’

‘Consumenten zijn bijna 50% meer geneigd e-mail te lezen die links met video bevatten.’ (Cisco Video Marketing Cheat Sheet)

En dat geldt niet alleen voor online winkels hoor. Jij hebt ook iets te verkopen (anders was je geen ondernemer geworden 🙂 ). Maak het makkelijk voor meneer Janssen: stuur hem een e-mail met een video met een aantrekkelijke boodschap over wat jij te bieden hebt en waarom die voor hem interessant is. Een e-mail die begint met bijvoorbeeld ‘kijk deze 60 seconde video en bespaar/reken af met/…’.

Niemand leest nieuwsbrieven, maar er zijn weinig mensen die geen 60 seconden de tijd nemen om je video te consumeren. Ik ben daar in ieder geval wel van overtuigd. En jij waarschijnlijk ook, omdat jij deze blog over de kracht van videomarketing leest.

Hoe maak je een klantgerichte video?

Je wilt meneer Janssen prikkelen, zijn aandacht pakken, zodat hij jouw e-mail onthoudt en niet direct in de Trash kiept. Je video zal hem moeten omtoveren van ‘onbekend’ naar ‘warme lead’ die ertoe leidt dat hij een afspraak met jou maakt.

Natuurlijk weet hij dat jij iets wilt verkopen, daar gaat het om in de zakenwereld. Maar na het kijken van je video weet hij hoe zijn bedrijf van jouw product of dienst kan profiteren. ‘What’s in it for him’ – of zijn concurrenten? Vervolgens gaat hij met jou om de tafel zitten om zijn specifieke situatie te bespreken en de beslissing te kunnen nemen.

Je klantgerichtevideo moet de volgende elementen bevatten:

  1. Vertel genoeg om interesse te wekken, maar laat niet alles zien.
  2. Overtuig met testimonials/reviews.
  3. Bied een oplossing voor het probleem dat jouw klant niet eens beseft dat hij heeft.
  4. Wijs duidelijk wat de volgende stap moet zijn.

Bekende tips? Zeker. Het verschil zit ‘m alleen in de presentatie: met video kan je meer in kortere tijd vertellen en meerdere zintuigen prikkelen. Video is bijna onmisbaar als jij een innovatief product biedt.

Het liefst wil je jouw nieuwe coating-middel of een koffieapparaat dat ijskoffie maakt direct door meneer Janssen laten uitproberen en proeven. Daarom heb je een afspraak nodig. Een stimulerende video geeft je 50% meer kans om het verkoopgesprek aan te gaan.

Hulp nodig met jouw verkoopvideo? Dan ben ik hier voor je.

Jeanette,
Jouw Videoproducer

< Terug naar blog overzicht