Blog

Hoe maak je een korte promotievideo? 

Stop met de bescheidenheid. Promoot je bedrijf

…want als jij dat niet doet – niemand anders zal het voor je doen. En als ze niet weten dat je bestaat, dan tja… dan besta je ook niet.

Ik ben dol op promotievideo’s en jij zou het ook moeten zijn. Waarom? Omdat het de ideale verkoper is, die nooit slaapt, zich nooit ziek meldt en nooit met vakantie gaat. En het internet is de winkel die 24/7, 365 dagen per jaar open is. Beter dan dit wordt het niet.

Heb je een promotievideo echt nodig? Oh ja!

Zeker als je iets wilt verkopen.

En het maakt niet uit of je fysieke producten levert, je diensten verkoopt of deelnemers voor je evenement zoekt. Je moet het bekend maken, anders koopt niemand. Promotievideo is er het best voor.

Nu je weet waarom een promotievideo zo belangrijk is voor je bedrijf, maar hoe pak je dat aan?

  1. Begin met een knal – je hebt slechts enkele seconden om de aandacht te pakken. Mensen swipen door de video content in de bus, in de pauze of op de plee. Ik doe dat, jij doet het en jouw potentiële klant ook. Je krijgt dus, zoals mijn vakcollega het beeldig uitlegt, letterlijk ‘1 scheet de tijd’ om bij ze binnen te komen.

Je kan het op twee manieren aanpakken:

Noem direct het probleem van de klant, met extreem herkenbaar beeld erbij:

“Zijn je zonnepanelen zo vies dat ze bijna geen energie leveren?”, “Leerachterstand en examens om de hoek??”, “Alweer al je bestanden kwijt door de computer crash?”.

Of: start de video met jouw oplossing, waar de klant allang naar verlangt:

“Je hond gehoorzaam in slechts 4 weken”, “Verhuizing geregeld terwijl je met je kinderen van de Efteling geniet”, “Nieuwe vloer zonder rommel in 1 dag gelegd”

Die voorbeelden zijn zo uit de duim gezogen, maar je snapt wat ik bedoel. Denk aan het probleem van je klant en over jouw oplossing voor hem en begin daarmee.

  1. Belangrijke videomarketingregel: 1 probleem – 1 oplossing – 1 video! Verkoop je expertise, niet je multitaskingskills. Je klant is gefocust op 1 probleem, bijvoorbeeld een verhuizing.

Zeg je in die video dat je dat nieuwe vloertje ook gelijk kan leggen, dan schieten de gedachten van de kijker gelijk alle kanten op. Van ‘shit, dat moet ook nog gebeuren!’ en ‘dat lukt nooit in 1 dag’ tot ‘hoeveel zou het me gaan kosten?’ en ‘waar zijn ze eigenlijk echt goed in?’. Met mogelijk resultaat: de kijker gaat twijfelen, aarzelen, stelt de beslissing uit en huurt je uiteindelijk niet in.

  1. De allerbelangrijkste tip: vergeet de Call To Action niet! Je potentiële klant heeft net zijn kostbare tijd aan je geschonken en je hele video bekeken. Laat hem nooit met een zwart scherm achter, vertel hem wat hij nu moet doen, wat de volgende stap is. Anders wordt hij afgeleid door andere filmpjes en ben je hem kwijt.

Ontwerp jouw promotievideo!

Begin met iets schrikbarend herkenbaars.

Gebruik de 1 probleem – 1 oplossing – 1 video – formule.

Sluit af met een duidelijke Call To Action.

Dat was hem! Wil je met mij jouw promotievideo bespreken? 

Vul dan even dit formulier in en ik kijk met je mee!

< Terug naar blog overzicht