Blog

Do’s and don’ts voor online video

Video’s waarbij je jouw verhaal begint met zinnen als, ‘Ik help… wij hebben… ik zorg voor… wij doen…’ werken niet zo goed als je jouw ideale klant wilt aanspreken. Jouw ideale klant heeft behoeftes en verwachtingen, googlet snel op wat hij nodig heeft, kijkt graag een filmpje en … dát is jouw kans om hem te overtuigen bij jou te komen. Hieronder deel ik graag de do’s and don’ts voor website video.

 

Stel je eens voor.

Jij verhuurt bedrijfswagens en bestelbusjes en ik moet mijn schoonmoeder verhuizen. Dat betekent: ik ga me oriënteren in de mogelijkheden om een busje te huren.

 

Ik kom een website video tegen waar ik veel mooie, lege wagens zie met open deuren en een verleidelijke stem vertelt dat er altijd wel een bestelbus tussen zit die geschikt is voor mijn benodigde capaciteit. Huh?..

 

Ik weet niet eens welke capaciteit ik nodig heb voor die verhuizing. Hoeveel kubieke meters is een bed, een paar kasten, stoelen, een tafel en wasmachine?.. Ik verlaat de website en ga verder googlen.

 

Wat werkt dan wel?

In een andere video zie ik een persoon die verschillende busjes instapt (‘O, ik kan binnen gewoon rechtop staan, handig!’ – zeg ik tegen mijzelf) en vertelt bijvoorbeeld dat deze zeer geschikt is voor een klein verhuizing, want de laadklep kan volledig open, er past een 3-zits bankstel gewoon in de lengte in en standaard wordt ook een handig karretje mee verhuurt om laden en lossen makkelijker te maken.

 

Zie je het verschil? 🙂

 

Do’s en don’ts voor online video.

 

  1. Spreek je doelgroep aan.

Wat zoeken ze? Wat hebben ze nodig? Welke woorden gebruiken ze? Denk aan de meest gestelde vragen (FAQ’s) en bouw je verhaal daar omheen op. Vraagt de klant aan jou hoeveel kost een diesel busje met 1000 m3 capaciteit? Of vraagt hij in welke wagen past een bank en de koelkast en mag die met rijbewijs B gereden worden?

 

  1. Laat zien wat je kan.

Achter de schermen en zo-werken-wij video’s werken goed. Mensen zijn nieuwsgierig over hoe iets ontstaat of werkt. Heb je bijvoorbeeld een technisch installatiebedrijf – maak beelden van het werk, toon je vakmanschap en expertise.

 

  1. Start met ‘waarom’.

Niet jouw waarom. Maar met: ‘Waarom ben jij de beste keuze voor de klant’. (Omdat hij er ook gelijk de verhuisdozen en -doeken bij kan huren? Omdat hij het druk genoeg heeft dus jullie zorgen ervoor dat het busje voor de deur geleverd wordt en betaling kan met pin?)

 

En als je over je website video wilt brainstormen – dan kom ik graag op bedrijfsbezoek om een paar ideeën met je te bespreken. Graag kom ik in contact om een afspraak te maken.

Je las een blog van Just Video

 

Ben je aan het nadenken over een bedrijfsvideo? Dit kunnen we voor je doen:

 

Concept & Strategie – van het idee tot een plan

Videoproductie – professioneel filmen en editen

Video-abonnement  – als je regelmatig een video nodig hebt

 

Wil je ons werk bekijken?

Check on Portfolio en lees wat onze klanten zeggen.

 

Dit soort blogs  automatisch ontvangen?

Meld je dan hier aan en ontvang direct een bonus: gratis e-book over hoe vermijd je 17 grootste valkuilen bij het maken van de bedrijfsvideo.JTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZhcHAuZ2V0cmVzcG9uc2UuY29tJTJGdmlld193ZWJmb3JtX3YyLmpzJTNGdSUzRFNBYkZHJTI2d2ViZm9ybXNfaWQlM0RTSUpMNCUyMiUyMGRhdGEtd2ViZm9ybS1pZCUzRCUyMlNJSkw0JTIyJTNFJTNDJTJGc2NyaXB0JTNF

< Terug naar blog overzicht