Blog

3 stappen om leads te genereren met YouTube

3 stappen om leads te genereren met YouTube

 

Videomarketing kent talloze strategieën om leads te genereren en mensen naar je verkoop funnel te trekken. Ik wil vandaag één van die strategieën met je delen zodat ook jij je video-kijker tot een ‘warme lead’ kan converteren.

3 stappen om kijkers vanuit YouTube naar je mailinglijst te krijgen en leads te genereren:

Stap 1 – Maak doelgerichte video’s

Ik herinner me een case-study van een video, gemaakt voor een architectenbureau over hun nieuwe, zeer gespecialiseerde bouwoplossing. Die video hebben ze gestuurd naar een kleine doelgroep van nog geen 200 mensen uit de branche en ze hebben er miljoenen aan opdrachten door binnengesleept.

Dat bedoel ik met een ‘doelgerichte video’. Hoge kijkcijfers zijn jouw doel niet. Je zal je moeten focussen op mensen die uiteindelijk iets van jou gaan kopen. Stel jezelf dus de vragen: Wie zijn dat? Hoe kan jouw product ze helpen? En wat tikken ze letterlijk in dat zoekvenstertje op Google of YouTube?

Denk aan veel gestelde vragen die je regelmatig krijgt en maak video’s waar je potentiele klanten iets aan hebben. Bouw je videocontent rondom de resultaten die ze krijgen als ze jouw klant worden.

Begin met een lijst van onderwerpen te maken voor je video’s. Meest simpele manier: denk aan 10 vragen die elke (nieuwe) klant aan je stelt en je hebt al eerste 10 onderwerpen!

Stap 2 – Zorg voor relevante weggever

Je hebt nu je lijst met onderwerpen. Als expert in je branche weet je genoeg van elk onderwerp om een halfuur video over te gaan maken. Niet doen! 😉 In je video wil je je op één probleem focussen, want dat is wat je kijker van jou verwacht.

Jij wilt echter niet dat hij na het bekijken van je video weggaat. Hoe kan jij hem vasthouden? Door een passende weggever te bieden. Dat kan een gratis e-book zijn, een checklist, een kortingsbon – kortom iets wat relevant is aan je video en het onderwerp.

Stel dat je bedrijf caravans verhuurt en je video gaat over diverse modellen die jij aanbiedt. Je kijker bevindt zich in de oriëntatiefase, want hij wil met zijn familie gaan kamperen. Maak hem in je video attent op de juiste voorbereiding en bied hem een checklist aan waar alles op staat voor een onbezorgde kampeervakantie met de familie: van verzekeringen tot inpaklijstje. Deze checklist mag hij direct downloaden door te klikken op een link onder je video.

Verkoop je keukenapparatuur en in je video laat je zien hoe een nieuwe blender werkt – bied een e-book met lekkere recepten aan. Ben je een autodealer? Geef ze een kortingsbon voor AutoRAI. Ik weet zeker dat je iets nuttigs en creatiefs kan bedenken!

Om die weggever te krijgen, laat de kijker zijn gegevens achter op je website en zo bouw je een mailinglijst met betrokken warme leads.

Stap 3 – Gebruik twee ‘calls-to-action’

Ja, twee. Wees niet te bescheiden. Als je kijker tot het einde is gebleven dan betekent dat dat hij wel interesse heeft in wat jij te bieden hebt. Vertel hem dus welke volgende stap hij kan nemen.

Ten eerste: herinner hem dat je gratis weggever te krijgen is door op de link te klikken of door naar je ‘www.jewebsite.nl’ te gaan. Ten tweede: vraag hem je video te liken en te delen. Gewoon zeggen! Hij is nu nog ‘in het moment’ en de kans is groot dat hij dat doet. Zo krijg je meer bereik, meer kijkers en meer namen op je mailinglijst.

Je mag bijvoorbeeld zeggen: ‘Vond je deze video leuk? Deel het met je vrienden. Vond je het niks? Deel het met je vijanden!’ Win-win situatie, vind je niet? 🙂 Okey, grapje, maar je snapt wat ik bedoel.

Nu heb je een lead gegenereerd met YouTube en de kijker staat op je mailinglijst. Houd hem warm, bouw een relatie, stuur hem een bedankt-mail voor het downloaden van je weggever, bied je hulp. Houd contact tot hij je beter leert kennen, bouw aan zijn vertrouwen in je merk. Hoe meer video’s en weggevers – hoe sneller je lijst gaat groeien.

Ik wens je heel veel zeer warme leads toe!

Jeanette,

Jouw Video Consultant@ Just Video

< Terug naar blog overzicht